Kookworkshops

Tijdens de historische kookworkshops van eet!verleden ga je aan de slag met eeuwenoude recepten. Lekker in een moderne keuken met modern keukengerei, maar met oog voor historische details. We laten ons inspireren door oude recepten en afbeeldingen en maken er eigentijdse gerechten van die je na het koken opeet aan de sfeervol gedekte tafel.

In verband met de crisismaatregelen en de geldende afstandsmaatregelen, heeft eet!verleden een aantal maatregelen voor de historische kookworkshops doorgevoerd. Het Historisch Kookatelier is gezellig klein, waardoor we voorlopig slechts met een kleine groep mensen kunnen koken. Lees hier meer over de aanpassingen bij kookworkshops.

Helaas zullen er voorlopig geen kookworkshops plaatsvinden. Houd de agenda in de gaten voor nieuwe data, zodra het weer kan.

Leuk én leerzaam

De workshops starten met een historisch aperitief met hapjes en een inleiding over de historische keuken in de periode waaruit je gaat koken. Ook tijdens het koken en tafelen worden keukengeheimen uit vervlogen tijden onthuld. Je gaat naar huis met niet alleen een leuke en leerzame ervaring, maar natuurlijk ook met alle recepten.

Door de eeuwen heen

Wij bieden kookworkshops uit verschillende tijdsperioden en rondom verschillende thema’s. Zo kun je uit de Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance of Gouden Eeuw koken óf zelfs door de eeuwen heen met onze Vergeten Eten kookworkshop. In het seizoen ben je ook van harte welkom voor bijvoorbeeld onze kookworkshops Sinterklaas, Kerst en Pasen. En we hebben voor de liefhebbers ook een volledig vegetarische kookworkshop!

Voor groepen en individuen

Groepen vanaf 6 personen kunnen een historische kookworkshop exclusief voor hun groep boeken. Je kiest zelf de tijdsperiode of het thema en het tijdstip waarop je wilt starten. Alle workshops zijn zowel in de middag als in de avond te boeken.

Individuen, stellen en kleine groepjes kunnen in onze gevarieerde agenda kijken wanneer er kookworkshops gepland zijn en een plekje reserveren. Je kookt samen met andere gasten in een groep van (tijdelijk) maximaal 8 personen. Zo hebben we veel persoonlijke aandacht voor al onze gasten!

Boekingen en annuleringen kookworkshops

Kookworkshops voor groepen kunnen via het reserveringsformulier, per e-mail of telefoon aangevraagd worden. Nadat we samen je wensen hebben doorgenomen ontvang je een voorstel op maat per e-mail van ons. Annulering van een groepsboeking is kosteloos mogelijk tot 3 dagen voor aanvang van de kookworkshop. Bij annulering na deze datum wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

De kookworkshops uit onze agenda boek en betaal je via onze webwinkel. Na bestelling en betaling van een kookworkshop ontvang je een bevestiging per e-mail. Je boeking is definitief na ontvangst van deze e-mail. Een kookworkshop voor individuen kan tot 14 dagen voor aanvang van de kookworkshop kosteloos geannuleerd worden per e-mail of telefoon. Bij een annulering tussen 14 dagen en 7 dagen voor aanvang van de kookworkshop wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij annulering van 6 dagen of minder voor aanvang van de kookworkshop is geen restitutie van de kosten mogelijk.

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops