historische kookworkshops

Een gezellige kookavond vol inspiratie, verrassende gerechten en bijzonder smaken

doe mee!

VOORLOPIG GEEF IK GEEN HISTORISCHE KOOKWORKSHOPS. HET IS HELAAS NIET MOGELIJK OM EEN KOOKWORKSHOP TE BOEKEN.

Romeinse snijbietpakketjes

Historische kookworkshops

Tijdens de historische kookworkshops van eet!verleden ga je aan de slag met eeuwenoude recepten. Je kookt in een moderne keuken met modern keukengerei en zult zo ontdekken dat historische recepten vandaag de dag verrassende en bijzondere eigentijdse gerechten op kunnen leveren.

De historische keuken is een grote inspiratiebron voor de tafel van nu. Je kookt met herkenbare én vergeten ingrediënten. Je zult verbaasd zijn over de grote variëteit aan specerijen en kruiden en hun smaken. Je ontdekt prachtige gerechten die in de vergetelheid zijn geraakt en de kooktechnieken die daarbij horen.

De workshops starten met een historisch aperitief en hapje en een verhaal over de historische keuken. Ook tijdens het koken worden keukengeheimen uit vervlogen tijden onthuld. Je gaat naar huis met een leuke en leerzame ervaring én alle recepten. Mijn historische kookavonden zul je niet snel vergeten.

Koken door de eeuwen heen

Ik bied kookworkshops uit verschillende tijdsperioden en rondom verschillende thema’s. Zo kun je uit de Romeinse tijd, Middeleeuwen of Gouden Eeuw koken, maar ook door de eeuwen heen met de kookworkshop Vergeten Eten of VEGA. Verspreid door het jaar ben je ook van harte welkom voor thema-kookworkshops, zoals bijvoorbeeld Indisch, Sinterklaas en Kerst. Kijk hieronder voor de verschillende soorten kookworkshops die je kunt volgen.

Historische pastei

ingrediënten

Mijn historische kookworkshops staan bekend om het gebruik van topingrediënten, die zoveel mogelijk biologisch en uit het seizoen zijn. Ik oogst groenten, fruit en kruiden zelf in de historische tuin in Lent, fiets langs bakker, slager en poelier en laat de beste specerijen en bijzondere ingrediënten binnen komen. De smaak staat voorop!

Kookworkshops voor individuen

Individuen, stellen en kleine groepjes kunnen in onze gevarieerde agenda kijken wanneer er kookworkshops gepland zijn en vervolgens een plekje reserveren. Je kookt samen met andere gasten in een groep van maximaal 12 personen.

De kookworkshops uit onze agenda boek en betaal je via onze webwinkel. Na bestelling en betaling van een kookworkshop ontvang je een bevestiging per e-mail. Je boeking is definitief na ontvangst van deze e-mail. Een kookworkshop voor individuen kan tot 14 dagen voor aanvang van de kookworkshop kosteloos geannuleerd worden per e-mail of telefoon. Bij een annulering tussen 14 dagen en 7 dagen voor aanvang van de kookworkshop wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Bij annulering van 6 dagen of minder voor aanvang van de kookworkshop is geen restitutie van de kosten mogelijk.

Erwtentaart
Historische kookworkshop

Kookworkshops voor groepen

Groepen vanaf 8 personen kunnen een historische kookworkshop exclusief voor hun groep boeken. Je kiest zelf de tijdsperiode of het thema en het tijdstip waarop je wilt starten. Alle workshops zijn zowel in de middag als in de avond te boeken. Wil je met een groep kleiner dan 8 personen komen koken? Dat kan. Je betaalt voor de workshop dan het bedrag voor 8 personen.

Kookworkshops voor groepen kunnen via e-mail of telefoon aangevraagd worden. Nadat we samen je wensen hebben doorgenomen ontvang je een voorstel op maat per e-mail van me. Annulering van een groepsboeking is kosteloos mogelijk tot 7 dagen voor aanvang van de kookworkshop. Bij annulering na deze datum wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

historische kookworkshops

ROMEINSE KOOKWORKSHOP

MIDDELEEUWSE KOOKWORKSHOP

KOOKWORKSHOP GOUDEN EEUW

KOOKWORKSHOP VERGETEN ETEN

KOOKWORKSHOP VEGA

KOOKWORKSHOP INDISCH

KOOKWORKSHOP KEUKENMEIDEN

KOOKWORKSHOP SINTERKLAAS

KOOKWORKSHOP KERST