historische kookworkshops

kookworkshops en kookcursussen vol inspiratie, verrassende gerechten en bijzonder smaken

doe mee!

IK GEEF IN 2023 GEEN FYSIEKE HISTORISCHE KOOKWORKSHOPS. VOLG MIJN INSPIRERENDE EN LEERZAME HISTORISCHE KOOKWORKSHOPS EN KOOKCURSUSSEN ONLINE. OP JOUW MOMENT EN EIGEN TEMPO.

Romeinse snijbietpakketjes Historisch Kookboek VEGA

Historische kookworkshops

Tijdens de historische kookworkshops en historische kookcursussen van eet!verleden ga je aan de slag met eeuwenoude recepten. Je zult ontdekken dat historische recepten vandaag de dag verrassende en bijzondere eigentijdse gerechten opleveren.

De historische keuken is een grote inspiratiebron voor de tafel van nu. Je kookt met herkenbare én vergeten ingrediënten. Je zult verbaasd zijn over de grote variëteit aan specerijen en kruiden en hun smaken. Je ontdekt prachtige gerechten die in de vergetelheid zijn geraakt en de kooktechnieken die daarbij horen.

De kookworkshops volg je online in een fijne leeromgeving op eet!verleden Academie. Je ontvangt heerlijke recepten die ik stap voor stap uitleg in uitgebreide beschrijvingen en kookvideo’s, terwijl ik keukengeheimen uit vervlogen tijden onthul. De kookworkshops zijn zeer rijk aan informatie, historische bronnen en prachtig beeldmateriaal. Mijn historische kookworkshops en kookcursussen zul je niet snel vergeten.

Koken door de eeuwen heen

Ik bied kookworkshops en kookcursussen uit verschillende tijdsperioden en rondom verschillende thema’s. Zo kun je uit de Romeinse tijd, Middeleeuwen of 18e eeuw koken, maar ook door de eeuwen heen met mijn kookcursussen, zoals bijvoorbeeld de Historische Bakcursus en later dit jaar Sinterklaas. Met mijn themakookworkshops kun je je verdiepen in een specifiek thema, zoals koken met tulpen of het maken van Romeinse vissaus.

bekijk kookworkshops & cursussen
Historische pastei

ingrediënten

Ik gebruik graag topingrediënten, die zoveel mogelijk biologisch en uit het seizoen zijn. Ik oogst groenten, fruit en kruiden zelf in de historische tuin in Lent, fiets langs bakker, slager en poelier en laat de beste specerijen en bijzondere ingrediënten binnen komen. De smaak staat voorop! In mijn kookworkshops laat ik zien waar je kwalitatieve ingrediënten kunt vinden en hoe je aan vergeten producten komt.

Historische kookworkshop

Kookworkshops voor groepen

Groepen zijn van harte welkom om samen een historische kookworkshop of kookcursus te volgen. Het is leuk om samen te beleven en informatie uit te wisselen. Het is dan ook een aantrekkelijke groepsactiviteit voor bedrijven, families en vriendengroepen. Alle kookworkshops en cursussen zijn als groep te volgen.

Iedere deelnemer krijgt een eigen account en persoonlijke leeromgeving. De kookworkshops en cursussen zijn in eigen tempo en op ieder gewenst moment te volgen. Groepen kunnen de kookworkshops met aantrekkelijke korting volgen.

informeer naar de mogelijkheden

DOE een online kookworkshop cadeau!

De online kookworkshops en kookcursussen kun je ook allemaal cadeau doen. Een uniek en origineel cadeau voor vrienden, familie of collega’s. Kies bij het afrekenen voor de optie ‘bestelling cadeau doen’. De ontvanger krijgt automatisch bericht.

Bekijk cursussen

historische kookworkshops

Tot in 2021 gaf ik fysieke historische kookworkshops in mijn Historisch Kookatelier in Nijmegen. Om diverse redenen heb ik besloten om hiermee te stoppen. Hieronder kun je de kookworkshops die ik gaf bekijken. Ze worden allemaal omgebouwd tot online kookworkshops en kookcursussen.

ROMEINSE KOOKWORKSHOP

MIDDELEEUWSE KOOKWORKSHOP

KOOKWORKSHOP GOUDEN EEUW

KOOKWORKSHOP VERGETEN ETEN

KOOKWORKSHOP VEGA

KOOKWORKSHOP INDISCH

KOOKWORKSHOP KEUKENMEIDEN

KOOKWORKSHOP SINTERKLAAS

KOOKWORKSHOP KERST