Historische kookcursus

Voor wie nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen in onze culinaire geschiedenis en zich wil verdiepen in de bijzondere gerechten, ingrediënten en smaken van de afgelopen 2000 jaar is er nu een historische kookcursus bij eet!verleden. De vijf lessen geven je inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen in de voedselgeschiedenis van Europa.

Vijf lessen – 2000 jaar culinaire geschiedenis

De historische kookcursus bestaat uit vijf lessen. We behandelen achtereenvolgens Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance, Gouden Eeuw en 18e/19e eeuw. Tijdens iedere les is er een introductie door mij op de keuken uit de betreffende tijdsperiode aan de hand van een presentatie. Daarna gaan we de keuken van het historisch kookatelier in en koken we samen een aantal gerechten uit die periode. De nadruk hierbij ligt op typerende ingrediënten en smaken. En natuurlijk kenmerkende gerechten. Na het koken gaan we aan tafel om te proeven en na te praten over de lesstof.

Lesmaterialen

Bij de cursus ontvang je een cursusboek met informatie over culinaire geschiedenis, een overzicht van de belangrijkste kookboeken, leestips en bijzondere ingrediënten en smaakmakers en adressen waar je die kunt vinden. Bij iedere les ontvang je ook (uitgewerkte) recepten uit de betreffende periode. Een deel daarvan maken we tijdens de cursuslessen, een ander deel is om thuis mee verder te gaan.

Persoonlijke aandacht

De cursus heeft een ongedwongen sfeer, is zeer persoonlijk van opzet en wordt gegeven aan een klein groepje. Zo is er ruimte om in te spelen op vragen en wensen van de cursisten en kun je er het maximale voor jezelf uithalen. Tijdens de looptijd van de cursus kun je bovendien tussendoor bij me terecht met eventuele vragen.

Historische kookcursus
Data:
– iedere zondag van 8 oktober t/m 5 november (5 lessen)
Tijd: 14.00-ca. 18.00 uur
Kosten: € 300 (inclusief cursusmateriaal, ingrediënten en aperitief)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden

RESERVEER