eet!verleden?

eet!verleden organiseert en ontwikkelt bijzondere kookworkshops, reizen, online cursussen, lezingen, projecten en producten rondom de geschiedenis van eten en drinken. Onze producten en activiteiten vertellen op subtiele wijze een historisch verhaal en zijn geïnspireerd op historische bronnen, zoals manuscripten, fresco’s en mozaïeken uit Europa en de Arabische wereld. Wij doen dat op een sfeervolle, speelse én eigentijdse manier. Oftewel: eet!verleden brengt culinaire geschiedenis anno nu.

Streek- en biologische producten

In onze keuken werken wij zo veel mogelijk met streek- en biologische producten. Daarmee wil eet!verleden laten zien dat deze moderne trends verrassend goed aansluiten op hoe wij in de geschiedenis kookten en aten; nog niet zo lang geleden was biologisch logisch en kwamen ingrediënten uit de eigen streek. Die traditie zetten wij met volle overtuiging voort.

Historica en kookliefhebber

Oprichter van eet!verleden is Manon Henzen, historica en kookliefhebber. Na een studie geschiedenis en Midden-Oostenstudies werkte zij voor verschillende cultuurhistorische organisaties, waar zij zich bezighield met het betrekken van het grote publiek bij ons rijke verleden. Dit werk vervolgde zijn als zelfstandige onder de naam proef!cultuur. Haar jaren lange ervaring als projectmanager en adviseur in de brede erfgoedsector zet zij tegenwoordig in voor het veld van culinaire geschiedenis. Met eet!verleden combineert zij haar passies geschiedenis en koken. Zij heeft het tot haar missie gemaakt om culinaire geschiedenis op de kaart te zetten, omdat zij het bijzonder jammer vindt dat er zoveel mooie ingrediënten, smaakcombinaties, recepten, kooktechnieken en kennis verloren zijn gegaan.

Hulptroepen

Zonder de hulp van een aantal geweldige vrijwilligers zou eet!verleden niet kunnen bestaan. Ester, Marianne, Edith, Margo en stagiaire Sem helpen, inspireren en adviseren volop.

eet!verleden heeft een Historisch Kookatelier in de Commanderie van Sint Jan in Nijmegen. Wij zijn geopend op afspraak. We zijn vaak in ons historisch kookatelier aan het werk en zomaar even binnen wandelen mag altijd. Wil je zeker weten dat we er zijn, neem dan van tevoren even contact op.

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops