Kookcursussen in Italië

historische kookreizen

Unieke culinaire reizen vol kookgeschiedenis in Italië en Frankrijk

ga mee naar toscane ga mee naar provence ga mee naar venetië
Artisjokken op de markt

Kookweken in Toscane & Provence

Mijn achtergrond als historica, mijn jarenlange ervaring in het geven van historische kookworkshops en mijn vele bezoeken aan Toscane en de Provence heb ik gecombineerd in unieke en exclusieve historische kookreizen naar deze regio’s. De historische kookreizen van eet!verleden bieden een fijne combinatie van een ontspannen verblijf, unieke kookworkshops, bijzondere proeverijen en bezoeken aan erfgoed. De reizen zijn bedoeld voor gasten die in een relaxte omgeving en op ontspannen wijze willen leren over de geschiedenis van de Franse of Italiaanse keuken. Deze unieke kookweken, bomvol historie en heerlijke maaltijden, zijn volledig verzorgd.

bekijk toscane bekijk provence

Inspirerende culinaire reis

De verblijfslocaties in Toscane en Provence zijn met zorg uitgezocht en passen bij het historische karakter van de reizen. De oude landhuizen zijn prachtig gelegen, sfeervol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. In de goed uitgeruste keukens verzorg ik vijf uitgebreide historische kookworkshops en voor de liefhebbers extra verdiepende kookmomenten. We koken zoveel mogelijk met streekproducten, die we deels gezamenlijk inkopen op een lokale markt. Je maakt ook kennis met vergeten ingrediënten, oude kooktechnieken en verrassende historische smaakcombinaties. Middels de inspirerende colleges en de historische kookboeken die je ontvangt, leer je veel over de achtergronden van de historische keuken.

Historische kooksessie
Kunstreis en Cultuurreis Italië

Bezoek aan erfgoed

Bezoeken aan historische plaatsen en culinair erfgoed bieden verdieping op de kooksessies en etentjes en zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel. Hierbij horen natuurlijk ook het proeven van eeuwenoude streekproducten en maaltijden op bijzondere locaties.

Cicchetti-in-Venetië

Culinaire Reis Venetië

Vanuit een dertiende-eeuws palazzo in het hart van de lagunestad verkennen we de geschiedenis van de Venetiaanse eetcultuur. We gaan historisch koken, maken een historische foodtour, genieten van een wijnproeverij, gaan shoppen op de markt, brengen bezoeken aan locaties met culinair historisch erfgoed, gaan op de koffie en thee in achttiende-eeuwse stijl en schuiven aan in parels van restaurants.

Bekijk de venetië reis

Kookreis voor individuen

De historische kookweken vinden op gezette tijden in het jaar plaats. De Historische Kookreis Toscane in mei, de Historische Kookreis Provence in oktober en de culinaire reis in Venetië in maart. Je kunt je aanmelden als individu, stel of klein groepje. De groepsgrootte is circa 12 personen.

We beleven samen een heerlijke kookreis. We koken en eten samen en gaan samen op pad voor bezoeken aan erfgoed, producenten en restaurants. Het programma en de riante verblijfslocaties bieden voldoende ruimte om ook even tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen voor wie dat graag wil.

Kookworkshop Italië Inkopen op de markt
Gigantische fresco's in Renaissance Villa

Kookreis voor groepen

De historische kookreizen naar Toscane en de Provence en de culinaire reis in Venetië zijn ook zeer geschikt voor groepen. Omdat voorwaarden en kosten afhankelijk zijn van jullie wensen, de groepsgrootte en het seizoen, zullen we eerst je wensen bespreken. Op basis daarvan maak ik een voorstel en kostenoverzicht voor jullie. Neem hiervoor contact met me op.

Historische Kookreis Toscane

Een exclusieve en unieke reis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken. Tijdens je verblijf in een parel van een oud Italiaans landhuis wisselen inspirerende en leerzame kookworkshops af met bezoeken aan uniek culinair erfgoed, inkopen op lokale markt en maaltijden op bijzondere locaties.

bekijk reis

Historische Kookreis Provence

Ontdek de geschiedenis van de Franse keuken tijdens een relaxt en leerzaam verblijf in de Provence. De uitgebreide kookworkshops, proeverijen bij eeuwenoude familiebedrijven, inkopen op lokale markt en maaltijden op bijzondere locaties zullen je volop inspireren.

bekijk reis

Culinaire reis Venetië

Vanuit een historisch palazzo in hartje Venetië verkennen we de culinaire historie van deze bijzondere stad. We gaan historisch koken, veel historisch proeven en bezoeken bijzonder culinair erfgoed. Locals verzorgen een  foodtour, lokale wijnproeverij en laten je kennis maken met hun wereld.

bekijk reis
Brood, Melk & Bier op Het Melkmeisje van Johannes Vermeer

Kookreis Nederland & Parijs

In 2024 ga ik een Historische Kookreis Nederland ontwikkelen. Deze zal in 2025 voor de eerste keer georganiseerd worden. Daarna volgt een Historische Culinaire Reis in de gastronomische parel Parijs. Wil je op de hoogte worden gehouden van deze nieuwe reizen? Stuur me dan even een mailtje en dan ben jij straks de eerste die er van hoort.

Garantieregeling kookreizen

Garantie geregeld: STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt eet!verleden gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Je kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van eet!verleden op deze website lees je of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant.

De werking
Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op jouw boeking, dan betaal je de reissom niet aan eet!verleden, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt jouw reissom tot na afloop van jouw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan eet!verleden. Mocht eet!verleden voor het einde van jouw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling lees je hoe je daar in dat geval aanspraak op maakt.