Kookreizen

Mijn achtergrond als historica, mijn jarenlange ervaring in het geven van historische kookworkshops en mijn vele bezoeken aan Toscane en de Provence heb ik gecombineerd in unieke en exclusieve historische kookreizen naar deze regio’s. De historische kookreizen van eet!verleden bieden een fijne combinatie van een ontspannen verblijf, unieke kookworkshops, bijzondere proeverijen en bezoeken aan erfgoed. De reizen zijn bedoeld voor gasten die in een relaxte omgeving en op ontspannen wijze willen leren over de geschiedenis van de Franse of Italiaanse keuken. Deze unieke kookweken, bomvol historie en heerlijke maaltijden, zijn volledig verzorgd.

De verblijfslocaties zijn met zorg uitgezocht en passen bij het historische karakter van de reizen. De oude landhuizen zijn prachtig gelegen, sfeervol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. In de goed uitgeruste keukens verzorg ik vijf uitgebreide historische kookworkshops en voor de liefhebbers extra verdiepende kookmomenten. We koken zoveel mogelijk met streekproducten, die we deels gezamenlijk inkopen op een lokale markt. Je maakt ook kennis met vergeten ingrediënten, oude kooktechnieken en verrassende historische smaakcombinaties. Middels de korte colleges en de historische kookboeken die je ontvangt, leer je veel over de achtergronden van de historische keuken.

Bezoeken aan historische plaatsen en culinair erfgoed bieden verdieping op de kooksessies en zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel. Hierbij horen natuurlijk ook het proeven van eeuwenoude streekproducten en maaltijden op bijzondere locaties.

Voor individuen

De historische kookreizen vinden eenmaal per jaar plaats. De Historische Kookreis Toscane in mei en de Historische Kookreis Provence in oktober. Je kunt je aanmelden als individu, stel of klein groepje. De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

De links hiernaast verwijzen door naar de op dit moment geplande kookreizen. Daar vind je het programma en meer informatie over de reizen.

Voor groepen

De historische kookreizen naar Toscane en de Provence zijn ook zeer geschikt voor groepen. Omdat voorwaarden en kosten afhankelijk zijn van jullie wensen, de groepsgrootte en het seizoen, zullen we eerst je wensen bespreken. Op basis daarvan maak ik een voorstel en kostenoverzicht voor jullie. Neem hiervoor contact met me op.

Via de links hiernaast krijg je een impressie van de kookreizen naar Toscane en de Provence.

Kookreis Toscane

Florence. Foto: Jeroen Savelkouls

Florence. Foto: Jeroen Savelkouls

BEKIJK

Kookreis Provence

Frans Landhuis Kookreis

Frans Landhuis Kookreis

BEKIJK

Impressie Kookreis Toscane

Historische-Kookreis-Toscane

Historische-Kookreis-Toscane

BEKIJK IMPRESSIE KOOKREIS 2019