historische kookreizen

Unieke culinaire reizen vol kookgeschiedenis in Italië en Frankrijk

ga mee naar toscane ga mee naar provence
Artisjokken op de markt

Kookweken in Toscane & Provence

Mijn achtergrond als historica, mijn jarenlange ervaring in het geven van historische kookworkshops en mijn vele bezoeken aan Toscane en de Provence heb ik gecombineerd in unieke en exclusieve historische kookreizen naar deze regio’s. De historische kookreizen van eet!verleden bieden een fijne combinatie van een ontspannen verblijf, unieke kookworkshops, bijzondere proeverijen en bezoeken aan erfgoed. De reizen zijn bedoeld voor gasten die in een relaxte omgeving en op ontspannen wijze willen leren over de geschiedenis van de Franse of Italiaanse keuken. Deze unieke kookweken, bomvol historie en heerlijke maaltijden, zijn volledig verzorgd.

Inspirerende culinaire reis

De verblijfslocaties zijn met zorg uitgezocht en passen bij het historische karakter van de reizen. De oude landhuizen zijn prachtig gelegen, sfeervol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. In de goed uitgeruste keukens verzorg ik vijf uitgebreide historische kookworkshops en voor de liefhebbers extra verdiepende kookmomenten. We koken zoveel mogelijk met streekproducten, die we deels gezamenlijk inkopen op een lokale markt. Je maakt ook kennis met vergeten ingrediënten, oude kooktechnieken en verrassende historische smaakcombinaties. Middels de korte colleges en de historische kookboeken die je ontvangt, leer je veel over de achtergronden van de historische keuken.

Historische kooksessie

Bezoek aan erfgoed

Bezoeken aan historische plaatsen en culinair erfgoed bieden verdieping op de kooksessies en zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel. Hierbij horen natuurlijk ook het proeven van eeuwenoude streekproducten en maaltijden op bijzondere locaties.

Kookreis voor individuen

De historische kookweken vinden eenmaal per jaar plaats. De Historische Kookreis Toscane in mei en de Historische Kookreis Provence in oktober. Je kunt je aanmelden als individu, stel of klein groepje. De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

We beleven samen een heerlijke kookreis. We koken en eten samen en gaan samen op pad voor bezoeken aan erfgoed, producenten en restaurants. Het programma en de riante verblijfslocaties bieden voldoende ruimte om ook even tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen voor wie dat graag wil.

Inkopen op de markt
Gigantische fresco's in Renaissance Villa

Kookreis voor groepen

De historische kookreizen naar Toscane en de Provence zijn ook zeer geschikt voor groepen. Omdat voorwaarden en kosten afhankelijk zijn van jullie wensen, de groepsgrootte en het seizoen, zullen we eerst je wensen bespreken. Op basis daarvan maak ik een voorstel en kostenoverzicht voor jullie. Neem hiervoor contact met me op.

Historische Kookreis Toscane

Een exclusieve en unieke reis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken. Tijdens je verblijf in een parel van een oud Italiaans landhuis wisselen inspirerende en leerzame kookworkshops af met bezoeken aan uniek culinair erfgoed, inkopen op lokale markt en maaltijden op bijzondere locaties.

bekijk reis

Historische Kookreis Provence

Ontdek de geschiedenis van de Franse keuken tijdens een relaxt en leerzaam verblijf in de Provence. De uitgebreide kookworkshops, proeverijen bij eeuwenoude familiebedrijven, inkopen op lokale markt en maaltijden op bijzondere locaties zullen je volop inspireren.

bekijk reis