historische kookreizen

Unieke culinaire reizen vol kookgeschiedenis in Italië en Frankrijk

ga mee naar toscane ga mee naar provence ga mee naar venetië

2023 nog te boeken: Culinaire Reis Bologna

Samen met Ciao tutti organiseer ik dit najaar een nieuwe culinaire reis in Bologna. Je ontdekt de rijke eeuwenoude eetcultuur in dit hart van culinair Italië en geniet van smakelijke activiteiten met een goed verhaal. Ook bezoek je de culinaire parel Modena en maakt kennis met haar lokale specialiteiten en hun geschiedenis.

Er is nog ruimte in de week van 4 t/m 8 december 2023.

Bekijk de bologna reis
Culinaire Reis in Bologna
Artisjokken op de markt

Kookweken in Toscane & Provence

Mijn achtergrond als historica, mijn jarenlange ervaring in het geven van historische kookworkshops en mijn vele bezoeken aan Toscane en de Provence heb ik gecombineerd in unieke en exclusieve historische kookreizen naar deze regio’s. De historische kookreizen van eet!verleden bieden een fijne combinatie van een ontspannen verblijf, unieke kookworkshops, bijzondere proeverijen en bezoeken aan erfgoed. De reizen zijn bedoeld voor gasten die in een relaxte omgeving en op ontspannen wijze willen leren over de geschiedenis van de Franse of Italiaanse keuken. Deze unieke kookweken, bomvol historie en heerlijke maaltijden, zijn volledig verzorgd.

Inspirerende culinaire reis

De verblijfslocaties in Toscane en Provence zijn met zorg uitgezocht en passen bij het historische karakter van de reizen. De oude landhuizen zijn prachtig gelegen, sfeervol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. In de goed uitgeruste keukens verzorg ik vijf uitgebreide historische kookworkshops en voor de liefhebbers extra verdiepende kookmomenten. We koken zoveel mogelijk met streekproducten, die we deels gezamenlijk inkopen op een lokale markt. Je maakt ook kennis met vergeten ingrediënten, oude kooktechnieken en verrassende historische smaakcombinaties. Middels de korte colleges en de historische kookboeken die je ontvangt, leer je veel over de achtergronden van de historische keuken.

Historische kooksessie

Bezoek aan erfgoed

Bezoeken aan historische plaatsen en culinair erfgoed bieden verdieping op de kooksessies en etentjes en zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel. Hierbij horen natuurlijk ook het proeven van eeuwenoude streekproducten en maaltijden op bijzondere locaties.

Cicchetti-in-Venetië

Culinaire Reis Venetië

Vanuit een dertiende-eeuws palazzo in het hart van de lagunestad verkennen we de geschiedenis van de Venetiaanse eetcultuur. We gaan historisch koken, maken een historische foodtour, genieten van een wijnproeverij, gaan shoppen op de markt, brengen bezoeken aan locaties met culinair historisch erfgoed, gaan op de koffie en thee in achttiende-eeuwse stijl en schuiven aan in parels van restaurants.

Kookreis voor individuen

De historische kookweken vinden op gezette tijden in het jaar plaats. De Historische Kookreis Toscane in mei, de Historische Kookreis Provence in oktober en de culinaire reis in Venetië in maart. Je kunt je aanmelden als individu, stel of klein groepje. De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

We beleven samen een heerlijke kookreis. We koken en eten samen en gaan samen op pad voor bezoeken aan erfgoed, producenten en restaurants. Het programma en de riante verblijfslocaties bieden voldoende ruimte om ook even tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen voor wie dat graag wil.

Kookworkshop Italië Inkopen op de markt
Gigantische fresco's in Renaissance Villa

Kookreis voor groepen

De historische kookreizen naar Toscane en de Provence en de culinaire reis in Venetië zijn ook zeer geschikt voor groepen. Omdat voorwaarden en kosten afhankelijk zijn van jullie wensen, de groepsgrootte en het seizoen, zullen we eerst je wensen bespreken. Op basis daarvan maak ik een voorstel en kostenoverzicht voor jullie. Neem hiervoor contact met me op.

Historische Kookreis Toscane

Een exclusieve en unieke reis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken. Tijdens je verblijf in een parel van een oud Italiaans landhuis wisselen inspirerende en leerzame kookworkshops af met bezoeken aan uniek culinair erfgoed, inkopen op lokale markt en maaltijden op bijzondere locaties.

bekijk reis

Historische Kookreis Provence

Ontdek de geschiedenis van de Franse keuken tijdens een relaxt en leerzaam verblijf in de Provence. De uitgebreide kookworkshops, proeverijen bij eeuwenoude familiebedrijven, inkopen op lokale markt en maaltijden op bijzondere locaties zullen je volop inspireren.

bekijk reis

Culinaire reis Venetië

Vanuit een historisch palazzo in hartje Venetië verkennen we de culinaire historie van deze bijzondere stad. We gaan historisch koken, veel historisch proeven en bezoeken bijzonder culinair erfgoed. Locals verzorgen een  foodtour, lokale wijnproeverij en laten je kennis maken met hun wereld.

bekijk reis