Gepassioneerde partners

Jeroen Savelkouls

Jeroen Savelkouls
Fotografie

Jeroen verzorgt de foodfotografie voor mijn kookboeken en maakt de kookvideo’s voor de Academie. Hij is daarnaast trouwfotograaf en maakt prachtige reisfoto’s.

Mariëlla Beukers

Mariëlla Beukers
Wijnkronieken

Als wijnhistorica en vinoloog publiceert zij over de wondere wereld van wijn en wijngeschiedenis. Samen hebben we wijn!verleden opgericht.

Maartje Gruter

Maartje Gruter
Stadskruidentuin nijmegen

Maartje heeft een parel van een kruidentuin in hartje Nijmegen waar kruidencursussen gegeven worden en we jaarlijks een Historische High Tea organiseren.

Martine van Empel

Martine van Empel
Stijl10

Al jaren werken we samen aan tal van erfgoedprojecten. Martine is een organisator pur sang en maakt de Historische High Tea tot een feestje met haar ontwerpen.

fantastische leveranciers

Warmoes Historische Tuinderij Lent

Warmoes in lent
Historische Tuinderij

Hier oogst ik groenten, fruit en kruiden voor de kookworkshops. Ook jij kunt er oogsten, hun lekkere groenten en fruit kopen én genieten in hun gezellige tuincafé.

De Witte Molen Nijmegen

De Witte Molen
Biomolen in Nijmegen

Maalt biologische granen op de wind. Kwaliteitsmeel en breed assortiment van oude graansoorten, die ook in onze Historische Bakkit zitten.

Romeins Brood

Brood op de plank
Bakkerscafé nijmegen

Bakt naar ons recept Romeins brood voor bij onze Romeinse kookworkshops en proeverijen. Je strijkt bij hen neer voor heerlijk ontbijt, lunch of koffie met taart.

Masteluin

Streekbakker Jorrit
Biologische bakkerij

Ontwikkelde voor mijn middeleeuws kookboek een geurig middeleeuws zuurdesembrood. Jorrit geeft ook inspirerende hands-on bakworkshops!

De Knollentuin
Biologische bakkerij

Bakkers Jeroen en John ontwikkelen een nieuw Romeins brood. Zij werkten mee aan de Historische Bakcursus en bakken het lekkerste brood van Nijmegen!

Kaasmakerij Ravenswaard

Ravenswaard
Ecologische kaasmakerij

Bij kaasmakerij Ravenswaard maken ze verrukkelijke kazen die we graag gebruiken in onze kookworkshops, maar waarvan het ook heerlijk snoepen is.

Slagerij De Groene Weg Nijmegen

De Groene Weg
Biologische slagerij

Bas en zijn collega’s leveren het prachtige biologische vlees dat we gebruiken in onze kookworkshops. Topkwaliteit waar we graag gebruik van maken.

Zwaanpastei eet!verleden

de keuken van het ongewenst dier

Zet zich in om ongewenste dieren die vernietigd worden op tafel te krijgen. Regelmatig staat er bij eet!verleden zwaan, meerkoet, stadsduif en wilde gans op tafel.

Coffyn
Koffiebranderij

Hier hebben ze jarenlange ervaring in het branden van koffiebonen van hoge kwaliteit. Je kunt de koffie ook proeven samen met een lunch, scone of taartje in hun café.

Prepluk-verjus-rosé

Betuws Wijndomein
verjus & wijn

Uit de wijngaard van Diederik Beker in de Betuwe maakt Arina van Leenen Prepluk Verjus, onmisbare smaakmaker. En ze maken Nederlandse topwijnen.

Brouwerij De Hemel
oudste microbrouwerij

Gevestigd in hetzelfde pand als het Historisch Kookatelier maken zij heerlijke bieren die ik bij mijn kookworkshops schenk. Brouwerij en museum zijn ook te bezoeken.

Martijn Vermeulen, Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling
Nijmegen

Martijn Vermeulen en zijn team bieden verhalen over de geschiedenis van Nijmegen aan de hand van originele thema’s. Met hen doen we de oorlogsproeverij.

culinaire geschiedenis

De verstandige kock, 1683

Kookhistorie
Marleen Willebrands

Marleen biedt op haar website en in boeken vertalingen van Nederlandse historische kookboeken uit voornamelijk de 16e en 17e eeuw.

Dame met mand spinazie uit Tacuinum sanitatis (14e eeuw)

Coquinaria
Christianne Muusers

Op haar website vind je veel informatie over kookgeschiedenis met maakbare historische recepten. Ook schrijft Christianne boeken over kookhistorie.

Culinair schrijver
Charlotte Kleyn

Charlotte is culinair historica en journalist en schrijft vlotte artikelen, blogs en boeken over culinaire geschiedenis. Lees haar boeken Luilekkerland & Trek!

Wijnkronieken. Twintig eeuwwen Nederlanders en wijn

Wijnkronieken
Mariëlla Beukers

Als enige wijnhistorica in Nederland publiceert Mariëlla over het bijzondere vakgebied van wijn- en drankgeschiedenis op haar blog, in boeken en artikelen.