Koken in Historische Groentetuin

Eenmaal per jaar organiseren Warmoes Historische Tuinderij en eet!verleden samen een historische kookworkshop. Op het prachtige warmoezeniersbedrijf in Lent (bij Nijmegen) vol vergeten groenten, fruit, kruiden en bloemen gaan we oogsten, koken en natuurlijk eten aan een lange tafel in de boomgaard. Je maakt deze middag kennis met eeuwenoude ingrediënten en proeft deze in bijzondere zoete en hartige hapjes en drankjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis.

Vergeten groenten oogsten

De middag start met een historisch aperitief en een gezellige kennismaking. Daarna gaan we de tuin in onder deskundige leiding van een warmoezenier die volop zal vertellen over de bijzondere producten die in dit ruim 100 jaar oude bedrijf verbouwd worden. Tegelijkertijd oogsten we groenten, fruit, kruiden en bloemen voor de kookworkshop. Manden en zakmes in de aanslag dus!

Historisch koken

Met onze oogst gaan we vervolgens aan de slag in de keuken. Ik bereid een mooie historische proeverij voor vol hapjes en gerechten uit 2000 jaar kookgeschiedenis. De recepten komen uit historische kookboeken van de oudheid tot en met de 19e eeuw.

Je kookt samen met de andere gasten aan de hand van uitgewerkte historische recepten. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je natuurlijk mooi opmaakt met kruiden en bloemen uit de tuin. De recepten gaan uiteraard mee naar huis!

Na het koken dekken we de tafel in de boomgaard en proef je samen van alle hapjes en gerechten die gemaakt zijn.

Koken Historische Groentetuin
Datum: momenteel niet gepland
Aanvangstijd: 14.00 uur
Locatie: Warmoes, Historische Tuinderij Lent
Kosten: € 60 per persoon (inclusief historisch aperitief, rondleiding, kookworkshop en proeverij)
Reserveren (verplicht): contact@dewarmoes.nl