Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu

ROMEINS KOOKBOEK

de ANTIEKE keuken VOOR DE TAFEL VAN NU

Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu biedt Romeinse recepten met een eigentijdse twist en vlotte artikelen over de Romeinse eetcultuur. De Romeinse keuken is fascinerend, verrassend en bijzonder inspirerend voor de nieuwsgierige kookliefhebber. De voorliefde van de Romeinse elite voor complexe smaken, de beste ingrediënten, vernieuwende kooktechnieken en spraakmakende gerechten passen helemaal in deze tijd. Het Romeins Kookboek zal hedendaagse foodies, kook- en geschiedenisliefhebbers laten smullen. Het kookboek is de opvolger van mijn kookboek Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu, dat nu alleen nog als digitaal boek verkrijgbaar is.

bestel het kookboek

romeins kOOKBOEK

Het kookboek serveert Romeinse gerechten van 2000 jaar geleden. De recepten hebben een eigentijdse twist en zijn gemoderniseerd. Jij kunt ze dus makkelijk in je eigen keuken maken, met moderne kooktechnieken en kookgerei.

Romeinse recepten

De Romeinse recepten in het boek laten je ervaren hoe inspirerend de Romeinse keuken is. Je ontdekt spannende smaakcombinaties, bijzondere producten en verrassende toepassing van ingrediënten. Het geeft je handvatten om jouw hedendaagse kookkunsten te verrijken. Ieder recept is bovendien voorzien van een vlot historisch verhaal en luchtige historische weetjes, dus je serveert een maal met een verhaal.

bestel het kookboek
Romeins-Kookboek_Romeinse-kip

romeinse eetgewoonten

Het kookboek bevat naast de recepten ook artikelen over Romeinse eetgewoonten en de Romeinse keuken. Artikelen over groenten, fruit, vlees, vis en meelspijzen wisselen af met verhalen over Romeinse smaken, bijzondere pronkgerechten, Romeins fastfood en de Romeinse keuken in Nederland.

Romeins kookboek van Apicius

Ik laat in het kookboek zien dat je in veel antieke bronnen recepten en informatie over eten en drinken vindt. De meeste recepten komen uit De re coquinaria (Over de kookkunst) van Apicius, een receptenverzameling uit de eerste tot en met vierde eeuw.

bekijk het kookboek
Romeins Kookboek Broodschotel
Garum-&-Duivelsdrek_eetverleden

Nóg een Romeins kookboek

Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu was mijn eerste Romeinse kookboek dat in 2017 uitkwam. Na uitverkoop van de derde druk vond ik het tijd voor een nieuw Romeins kookboek. Garum & Duivelsdrek is nog steeds een aantrekkelijk boek met mooie Romeinse recepten en daarom blijft het als digitaal boek beschikbaar.

bestel het digitale kookboek

romeinse kookcursus

Wil je meer weten over de Romeinse keuken? Op eet!verleden Academie vind je een vlotte kookcursus over de Romeinse keuken met artikelen en kookvideo’s waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een Romeins menu kookt.

bekijk de kookcursus

Romeins Kookpakket

Het Romeins Kookpakket bestaat uit het Romeins Kookboek én de Romeinse Starterkit, een pakket met de meest gebruikte Romeinse smaakmakers die je niet in de supermarkt vindt. Het boek en de Romeinse starterkit zijn samengevoegd tot een mooi cadeaupakket. Met het Romeins Kookpakket kun je direct aan de slag met heerlijke Romeinse gerechten. Handig voor jezelf, leuk als cadeau voor kook- én geschiedenisliefhebbers.

bestel romeins kookpakket
Romeins Kookpakket nieuw