Pasta uit de Renaissance

HISTORISCH KOOKBOEK PASTA

Aankondiging

Lasagna uit de oudheid, middeleeuwse Arabische pastastoof, ravioli uit de Renaissance en zwierige spaghetti. Pasta is ouder dan je denkt en dit Historisch Kookboek PASTA gaat de mooiste historische recepten bieden. Het is nog even wachten op het boek, want er is heel veel te onderzoeken. Ik beloof je dat het een bijzonder kookboek wordt met prachtige verhalen.

bekijk mijn andere boeken

2000 jaar pastageschiedenis

Het boek maakt een tijdreis van de oudste pastarecepten in een Romeins kookboek uit de eerste eeuw na Chr. tot klassiekers met een lange geschiedenis uit begin twintigste eeuw. Onderweg passeren onder andere de oudste ravioli, maccheroni, vermicelli en spaghetti recepten. En die waren net even anders dan je zou verwachten!

Dit smakelijke en leerzame kookboek is geschreven voor nieuwsgierige kokers en kookgrage geschiedenisliefhebbers. Naast historische pastarecepten geeft het kookboek stap-voor-stap uitleg over het maken van verschillende pastasoorten en handige tips voor het maken van heerlijke historische pastagerechten. Natuurlijk mogen de prachtige gerechtfoto’s van Jeroen Savelkouls niet ontbreken om je te overtuigen om die heerlijke gerechten te gaan maken.

Het maken van pasta uit de tacuinum sanitatis, 14e eeuw
Recepten Renaissance

Geschiedenis van pastagerechten

Verspreid door het kookboek is veel informatie over de geschiedenis van pasta te vinden. Ook is er aandacht voor de wie de pasta maakte, welke technieken gebruikt werden en van welke ingrediënten het gemaakt werd. Het kookboek is tenslotte prachtig geillustreerd met historische afbeeldingen uit binnen- en buitenland die de geschiedenis van pasta nog levendiger maken.