Historische Kookboeken

De duizenden historische recepten die in de loop der jaren door mijn handen zijn gegaan schreeuwden om aandacht. Een kleine selectie van toegankelijke zeer smakelijke gerechten die hun tijdsperiode goed vertegenwoordigen hebben een stem gekregen in de historische kookboeken die ik heb geschreven.

Als historica en kookliefhebber heb ik inmiddels honderden historische kookboeken en duizenden historische recepten bekeken. Deze kookboeken laten bijzondere ingrediënten, gerechten, smaakmakers én smaakcombinaties zien, die vaak vergeten zijn. Wat een gemis! Ze bieden zoveel inspiratie voor de keuken van nu dat ik het tot mijn missie heb gemaakt om de historische keuken weer op de kaart te zetten. Mijn vlotte toegankelijke historische kookboeken dragen bij aan mijn missie en ik hoop dat jij net zo geniet van deze prachtige vergeten gerechten en smaken als ik.

Ik schrijf mijn kookboeken voor avontuurlijke foodies, nieuwsgierige kokers en kookgrage geschiedenisliefhebbers die de historische keuken als inspiratiebron voor hun kookkunsten willen gebruiken. Naast een reeks recepten met eigentijdse twist vind je dan ook vooral veel tips om ingrediënten, smaakmakers en smaakcombinaties uit de geschiedenis te integreren in de hedendaagse keuken.

Reeks historische kookboeken van eet!verleden

Bij eet!verleden werk ik samen met Jeroen Savelkouls aan een reeks historische kookboekjes. Het Romeinse kookboek Garum & Duivelsdrek gaf ik uit in november 2017 en was de eerste in de reeks. Een tweede druk verscheen in 2019.

In november 2018 werd aan de reeks het middeleeuwse kookboek Paradijskorrels & Saffraan toegevoegd. In mei 2020 kwam ook hier een tweede druk van uit. Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken is de laatste aanwinst en verscheen in november 2020.

Naast onze papieren historische kookboeken, ontwikkelen we ook een reeks digitale historische kookboeken. Het eerste digitale kookboek kwam in juli 2020 uit: Historisch Bakboek BROOD. Inmiddels werken we aan twee nieuwe digitale kookboeken Historisch Kookboek VEGA en Historisch Kookboek PASTA.

Wederverkoop

Heb je interesse om de kookboeken uit de eet!verledenreeks toe te voegen aan het assortiment van jouw (boek)winkel, museumshop of verkooppunt? Neem dan even contact op voor voorwaarden en inkoopprijzen.

Meer kookboeken

Voor Uitgeverij Het Zwarte Schaap schreef ik Het Kookboek van de Gouden Eeuw dat in april 2018 verscheen en Koken in Oorlogstijd dat in april 2019 verscheen. Ook in deze boeken vind je fijne maakbare recepten met leuke en verrassende verhalen en anekdotes. De boeken zijn bovendien geïllustreerd met aansprekend historisch beeldmateriaal.

Romeins kookboek

Garum-&-Duivelsdrek_eetverleden

BESTEL

Middeleeuws kookboek

Omslag van Paradijskorrels & Saffraan

BESTEL

Taarten & Pasteien

Taarten & Pasteien

BESTEL

Historisch Bakboek Brood

Historisch Bakboek

BESTEL

Gouden Eeuw kookboek

Kookboek-van-de-Gouden-Eeuw

BESTEL

Koken in Oorlogstijd

Cover Koken in Oorlogstijd

BESTEL