Kookboeken van eet!verleden

historische kookboeken

De duizenden historische recepten die in de loop der jaren door mijn handen zijn gegaan schreeuwden om aandacht. Een selectie van toegankelijke zeer smakelijke gerechten die hun tijdsperiode goed vertegenwoordigen hebben een stem gekregen in de historische kookboeken die ik heb geschreven.

Als historica en kookliefhebber heb ik inmiddels honderden historische kookboeken en duizenden historische recepten bekeken. Deze kookboeken laten bijzondere ingrediënten, gerechten, smaakmakers én smaakcombinaties zien, die vaak vergeten zijn. Wat een gemis! Ze bieden zoveel inspiratie voor de keuken van nu dat ik het tot mijn missie heb gemaakt om de historische keuken weer op de kaart te zetten. Mijn vlotte toegankelijke historische kookboeken dragen bij aan mijn missie en ik hoop dat jij net zo geniet van deze prachtige vergeten gerechten en smaken als ik.

bestel mijn kookboeken

zoek je kookinspiratie?

Ik schrijf mijn kookboeken voor avontuurlijke foodies, nieuwsgierige kokers en kookgrage geschiedenisliefhebbers die de historische keuken als inspiratiebron voor hun kookkunsten willen gebruiken. Naast een reeks recepten met eigentijdse twist vind je dan ook vooral veel tips om ingrediënten, smaakmakers en smaakcombinaties uit de geschiedenis te integreren in de hedendaagse keuken.

Kookboekenreeks van eet!verleden

Bij eet!verleden werk ik samen met fotograaf Jeroen Savelkouls aan een reeks historische kookboeken. Het eerste boek Garum & Duivelsdrek kwam in 2017 uit. Inmiddels is een mooie serie gedrukte kookboeken ontstaan. Enkele kookboeken zijn digitaal uitgegeven of nu alleen nog digitaal beschikbaar.

Gedrukte kookboeken

Kookboek Indisch

2023

bekijk

Romeins Kookboek

2022

bekijk

Middeleeuws Kookboek

2024 (derde druk)

bekijk

Historisch Bakboek

2023 (tweede druk)

bekijk

Taarten & Pasteien

2024 (tweede druk)

bekijk

Kookboek VEGA

2023 (tweede druk)

bekijk

Borreltijd!

2023 (vierde druk)

bekijk

digitale kookboeken

Snackboek

2023

bekijk

Kookboek Restjes

2022

bekijk

Romeins Kookboek

2017 (na drie drukken alleen nog digitaal beschikbaar)

bekijk

kookboeken van eet!verleden

bestel mijn boeken
Recepten 18de en 19de eeuw

Nieuwe historische kookboeken

Aan ideeën en inspiratie heb ik nooit gebrek. Er zitten dan ook nog heel wat kookboeken in de pijplijn.

Inmiddels werk ik aan een groter project dat zich zal uiten in het Historisch Kookboek PASTA. Ik zit nog volop in de onderzoeksfase. Daarnaast zijn er ideeën voor een kookboek met historische feestrecepten, een nieuw middeleeuws kookboek, een boek vol taartrecepten en een boek over de oorlogskeuken.

wederverkoop

Heb je interesse om de kookboeken uit de eet!verledenreeks toe te voegen aan het assortiment van jouw (boek)winkel, museumshop of verkooppunt? Vraag naar de voorwaarden en inkoopprijzen.

mail manon

Kookboeken in opdracht

Naast de kookboeken uit de eet!verleden-reeks schrijf ik ook boeken in opdracht en werk ik mee aan publicaties van anderen.

Mijn bijdrage varieert van het ontwikkelen van recepten en het leveren van teksten tot het schrijven van een heel boek en zelfs de productie van een boek. Door de uitgave van mijn eigen boeken heb ik daar inmiddels veel ervaring mee.

Mijn onderzoek zet ik om in aantrekkelijke teksten en verrassende historische receptuur. Het zijn niet slechts kookboeken die ik maak, maar diverse historische producties op het vlak van culinaire geschiedenis. Het is een eer om dit werk en deze opdrachten te mogen doen en anderen te kunnen helpen met mijn kennis en ervaring.

mail me voor meer informatie
Voor iedereen een persoonlijke boodschap!Lekker signeren!

boeken in opdracht

Twickel kookt

tekst & productie

voor Kasteel Twickel

bekijk

Verstandige kock

recepten

voor uitgeverij Sterck & De Vreese

bekijk

Smaakpalet

tekst & redactie

voor uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

bekijk

Lekker Gelderland

tekst & productie

voor Geldersch Landschap & Kasteelen

bekijk

Gouden Eeuw

tekst & recepten

voor uitgeverij Het Zwarte Schaap

bekijk

Oorlogskookboek

tekst & recepten

voor uitgeverij Het Zwarte Schaap

bekijk

Kookboek Rotterdam

verwacht 2024