Borreltijd. Hapjes & drankjes uit de historische keuken

Borreltijd!

HAPJES & DRANKJES UIT DE HISTORISCHE KEUKEN

In oktober 2021 verschijnt een uniek kookboek: Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken. Het boek biedt tien combinaties van een drankje met gerecht uit 1000 jaar geschiedenis.

Voor dit boek sloeg ik de handen ineen met wijnhistorica Mariëlla Beukers van Wijnkronieken. Samen speuren we door talloze historische kookboeken om de mooiste drank- en culinaire recepten voor je te selecteren.

Naast heerlijke recepten, geeft het kookboek informatie en leuke weetjes over culinaire geschiedenis en stap-voor-stap uitleg over het maken van historische dranken en gerechten. De recepten zijn geïllustreerd met prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls.

Bestel het boek

drank-spijscombinaties

Dranken krijgen weinig aandacht binnen de culinaire geschiedenis. Wat te drinken bij smakelijke historische gerechten eveneens. Met dit kookboek laten we zien dat er wel degelijk mooie combinaties te maken zijn.

Bundeling van passie én kennis

Al jaren werken Mariëlla en ik samen en delen we onze kennis over dranken en voeding met elkaar. Via ons samenwerkingsproject wijn!verleden organiseren we historische wijn-spijsproeverijen, waaronder de Historische High Wine. Voor Historisch Nieuwsblad schreven we een serie verhalen over culinaire en vineuze geschiedenis.

Het was al lang een wens om samen een boek te maken en dat gaat er nu van komen. We bundelen onze gezamenlijke passie én kennis over eten en drinken in het verleden in deze unieke publicatie. Hiermee hopen we de aandacht, interesse en kennis over dranken en spijzen in de geschiedenis te vergroten en bovenal velen te laten genieten van heerlijke borrelmomenten met historische twist.

 

Oesters op schaal, Osias Beert, 17e eeuw, privécollectie

rijke illustratie

Het kookboek is rijk geïllustreerd met schilderijen en prenten dat voor veel kijkplezier zal zorgen. Alle dranken en gerechten worden gefotografeerd door Jeroen Savelkouls.

MEER KOOKBOEKEN

Mariëlla en ik hebben al een aantal (kook)boeken geschreven. Wil je alvast meer weten over historische dranken en gerechten? Kijk dan eens tussen deze boeken en laat je inspireren.

Bekijk kookboeken
Wijnkronieken. Twintig eeuwwen Nederlanders en wijn