eet!verleden initieert culinair historische activiteiten, evenementen en projecten en werkt graag mee aan die van anderen. Onze culinaire geschiedenis is bijzonder rijk en dat willen we graag laten zien, maar vooral laten proeven en ervaren. We proberen met onze projecten en initiatieven een stukje geschiedenis over te brengen, mensen te verwonderen en vooral te laten genieten.

Terugkerende activiteiten

Historische High Tea

Historische High Tea

in kruidentuin

Tijdens de historische High Tea in de prachtige Stadskruidentuin Nijmegen geniet je van leuke activiteiten en mooie kleine hartige gerechtjes, zoete baksels en heerlijke drankjes uit 2000 jaar geschiedenis.

Bekijk
Romeinse-gehaktballetjes

Historische High Wine van Wijnverleden

Af en toe organiseren Wijnkronieken en eet!verleden een Historische High Wine. Je maakt kennis met eeuwenoude smaken en proeft deze in bijzondere wijnen en hapjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis.

Bekijk
Warmoes Historische Tuinderij Lent

Koken in historische groentetuin

Bij Warmoes Historische Tuinderij in Lent (bij Nijmegen), vol vergeten groenten, fruit, kruiden en bloemen, gaan we oogsten, historisch koken en natuurlijk eten aan een lange tafel in de boomgaard.

Bekijk
oorlogsproeverij

Oorlogsproeverij met archief & wandeling

Ontdek originele bronnen over voeding in WOII in het Regionaal Archief Nijmegen, wandel met Stadswandeling Nijmegen langs plaatsen met oorlogsgeschiedenis en proef bij eet!verleden de keuken van WOII.

Bekijk