Activiteiten

eet!verleden initieert culinair historische projecten en evenementen, en werkt graag mee aan die van anderen. Onze culinaire geschiedenis is bijzonder rijk. Ingrediënten kwamen en gingen, smaken veranderden, beschikbaarheid van voedsel werd bepaald door seizoenen, maar ook door de politieke situatie en de tafelbedekking veranderde met iedere modegril mee.

Deze bijzondere geschiedenis willen we graag laten zien, maar vooral laten proeven en ervaren. Want eten doen we tenslotte altijd samen, het bindt mensen en geeft stof tot een goed gesprek. We willen met onze projecten en initiatieven een stukje geschiedenis overbrengen, mensen verwonderen en vooral laten genieten.

Naast de kookworkshops, proeverijen en speciale activiteiten in ons historisch kookatelier trekken we er ook regelmatig op uit voor lezingen met proeverij, (educatieve) demonstraties, colleges, markten en andere avonturen. Dit doen we bij voorkeur in samenwerking met kookhistorici, koks, gepassioneerde foodies en culturele partners.


activiteiten eetverleden

activiteiten eetverleden