Historische High Wine

Af en toe organiseren Wijnkronieken en eet!verleden een bijzondere Historische High Wine. Je maakt kennis met eeuwenoude smaken en proeft deze in bijzondere wijnen en hapjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis.

Historische High Wine

Tijdens de Historische High Wine geniet je van mooie wijnen en kleine gerechtjes uit de Middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18de en 19de eeuw. Mariëlla van Wijnkronieken stelt een heerlijk wijnassortiment samen. Manon van eet!verleden speurt in historische kookboeken en wekt de mooiste hapjes weer tot leven voor deze speciale gelegenheid.

Wijn en spijs met een verhaal

We stellen je neus op de proef, prikkelen je smaakpapillen en trakteren je gehoor op bijzondere verhalen. Gedurende de middag wordt er in vier gangen een historische wijn met bijpassend gerechtje geserveerd. Iedere gang wordt omluisterd met verhalen en anekdotes over de geschiedenis van wijnen en gerechten. Mariëlla vertelt over de wijnen en wijngeschiedenis en Manon verhaalt over de gerechtjes en spijsgeschiedenis. Maar er is meer!

Vanaf 2022 organiseren we de Historische High Wine op bijzondere historische plekken in Nederland. Op dit moment werken we samen met Kasteel Amerongen aan een mooi programma rondom de High Wine in het kasteel. Het kasteel heeft namelijk een prachtig kookboek in de collectie met recepten uit de 17de en 18de eeuw. Het boek geeft niet alleen heerlijke gerechten en hapjes, maar ook bijzondere drankjes. Dat wordt dus echt proeven uit onze geschiedenis!

Wijn!verleden

Mariella en Manon speuren naar wijnen met een lange geschiedenis en een goed verhaal en presenteren hun vondsten in hun gezamenlijke initiatief wijn!verleden. We publiceren verhalen op onze website en organiseren af en toe een smakelijke activiteit. In 2021 schreven we samen het verrukkelijke kookboek Borreltijd! Hapjes en drankjes uit de historische keuken.

 

Historische High Wine
Datum: 28 oktober 2022
Tijd: middag
Locatie: Kasteel Amerongen

Wil jij straks als eerste weten wanneer de activiteit te boeken is en kans maken op een plekje? Meld het ons en je bent de eerste die het hoort:

HOUD ME OP DE HOOGTE ONTDEK WIJN!VERLEDEN