Historische High Wine

Op zondag 19 april organiseren Wijnkronieken en eet!verleden een Historische High Wine in het gezellige historisch kookatelier van eet!verleden. Je maakt kennis met eeuwenoude smaken en proeft deze in bijzondere wijnen en hapjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis.

Historische High Wine

Tijdens de Historische High Wine geniet je van mooie wijnen en kleine gerechtjes uit de Oudheid, Middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18e en 19e eeuw. Mariëlla van Wijnkronieken stelt een heerlijk wijnassortiment samen. Manon van eet!verleden speurt in historische kookboeken en wekt de mooiste hapjes weer tot leven voor deze speciale gelegenheid.

Wijn en spijs met een verhaal

We stellen je neus op de proef, prikkelen je smaakpapillen en trakteren je gehoor op bijzondere verhalen. Gedurende de middag wordt er in vier gangen een historische wijn met bijpassend gerechtje geserveerd. Iedere gang wordt omluisterd met verhalen en anekdotes over de geschiedenis van wijnen en gerechten. Mariëlla vertelt over de wijnen en wijngeschiedenis en Manon verhaalt over de gerechtjes en spijsgeschiedenis. Maar er is meer!

Tussen de gangen door hebben we telkens een verrassing voor je in petto. Kleine activiteiten waarmee je kennis over historische wijnen en gerechten vergroot wordt. De details houden we nog even voor ons (anders zou het geen verrassing zijn!), maar ik zou die historische kookdemonstratie niet willen missen….

Wijn!verleden

Mariella en Manon speuren naar wijnen met een lange geschiedenis en een goed verhaal en presenteren hun vondsten in hun gezamenlijke initiatief wijn!verleden. Dit mooie assortiment van historische wijnen brengen zij met diverse activiteiten onder de aandacht.

 

Historische High Wine
Datum: zondag 19 april 2020
Tijd: 14.30-17.00 uur
Kosten: € 40
Locatie: historisch kookatelier

BOEK ONTDEK WIJN!VERLEDEN