Historische kookcursus

Voor wie nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen in onze culinaire geschiedenis en zich wil verdiepen in de bijzondere gerechten, ingrediënten en smaken van de afgelopen 2000 jaar is er nu een historische kookcursus bij eet!verleden. De vijf lessen geven je inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen in de voedselgeschiedenis van Europa.

Vijf lessen – 2000 jaar culinaire geschiedenis

De historische kookcursus bestaat uit vijf lessen. We behandelen achtereenvolgens Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance, Gouden Eeuw en 18e/19e eeuw. Tijdens iedere les is er een introductie door mij op de keuken uit de betreffende tijdsperiode aan de hand van een presentatie. Daarna gaan we de keuken van het historisch kookatelier in en koken we samen een aantal gerechten uit die periode. De nadruk hierbij ligt op typerende ingrediënten en smaken. En natuurlijk kenmerkende gerechten. Na het koken gaan we aan tafel om te proeven en na te praten over de lesstof.

Lesmaterialen

Bij de cursus ontvang je een cursusboek met informatie over culinaire geschiedenis, een overzicht van de belangrijkste kookboeken, leestips en bijzondere ingrediënten en smaakmakers en adressen waar je die kunt vinden. Bij iedere les ontvang je ook (uitgewerkte) recepten uit de betreffende periode. Een deel daarvan maken we tijdens de cursuslessen, een ander deel is om thuis mee verder te gaan.

Persoonlijke aandacht

De cursus heeft een ongedwongen sfeer, is zeer persoonlijk van opzet en wordt gegeven aan een klein groepje. Zo is er ruimte om in te spelen op vragen en wensen van de cursisten en kun je er het maximale voor jezelf uithalen. Tijdens de looptijd van de cursus kun je bovendien tussendoor bij me terecht met eventuele vragen.

Korting met historisch kookboek

De kookcursus is ook te boeken met één van mijn historische kookboeken erbij. Je ontvangt dan op de kookcursus met kookboek een korting. Je kunt zelf kiezen uit mijn Romeinse, middeleeuwse of Gouden Eeuw kookboek en deze op de eerste avond van de kookworkshop meenemen.

Historische kookcursus
vrijdagen 1, 8, 15, 22, 29 maart 2019
Tijd: 18.00-22.00 uur
Kosten: € 300 (inclusief cursusmateriaal en drankjes)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden

BOEK

Historische kookcursus met kookboek
vrijdagen 1, 8, 15, 22, 29 maart 2019
Tijd: 18.00-22.00 uur
Kosten: € 307,50 (inclusief cursusmateriaal en drankjes EN KOOKBOEK)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden

BOEK MET KOOKBOEK