Historisch Kookboek VEGA

Aspergepatina

Aankondiging

De Historische Kookworkshop VEGA is een van onze meest geboekte kookworkshops. De vraag of ik een historisch vegetarisch kookboek uit wil brengen is me dan ook al vaak gesteld. Voor iedereen die me de vraag gesteld heeft en voor degenen die genoten hebben van zo’n heerlijke kookworkshop, werk ik nu aan het Historisch Kookboek VEGA. 2000 jaar vegetarische recepten. Natuurlijk hoop ik dat er straks nog veel meer kook- en geschiedenisliefhebbers gaan genieten van dit vlotte toegankelijke digitale kookboek met heerlijke recepten van de oudheid tot en met 19e eeuw. Het wordt tenslotte weer een super smakelijk en inspirerend kookboek!

2000 jaar VEGA geschiedenis

Het boek maakt een tijdreis van de oudste vegetarische recepten in de oudheid tot smakelijke creaties uit de 19e eeuw. Onderweg passeren onder andere een Romeinse pompoenschotel en salade van bloembollen, middeleeuwse kaastaart, een paddenstoelenpastei uit de Renaissance en groentenbeignets uit de Gouden Eeuw.

Naast de meest bijzondere vegetarische recepten, geeft het kookboek veel informatie en leuke weetjes over culinaire geschiedenis, stap-voor-stap uitleg voor het maken van historische gerechten en tips om jouw hedendaagse keuken voortaan een historisch vegetarische twist te geven. De recepten worden wederom geïllustreerd met prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls.

Kookhistorie

Verspreid door het kookboek staat veel informatie over de historische keuken. Er is aandacht voor kookgeschiedenis en eetgewoonten, de grote variatie aan (vergeten) groenten, kruiden en fruit en bijzondere verloren smaken. Het boek wordt tenslotte prachtig geillustreerd met historische afbeeldingen uit binnen- en buitenland.

Het boek verschijnt in het voorjaar van 2021. Ik beloof je dat het een boek is om naar uit te kijken!

Groentekraam van Joachim Beuckelaer uit 1565

Groentekraam van Joachim Beuckelaer uit 1565