Bakken bij Robèrt

Broodcursus-Bij-Robèrt

Zeer tevreden met mijn nieuwe bakvaardigheden dankzij de croissantcursus in Parijs (en de resultaten daarvan uit eigen oven!) besloot ik om me verder te verdiepen in het bakken van brood. Waar zou ik beter kunnen leren bakken dan bij de meester zelf: Robèrt van Beckhoven. Zijn broden zijn niet alleen lekker, maar ook zo heerlijk puur gemaakt. Zoals hij zelf zegt: ‘brood is niet meer dan meel en water’. Zeer historisch verantwoord. Dus ik toog voor twee dagen naar Oisterwijk.

Overladen met brood

Er worden drie broodcursussen aangeboden bij Bij Robèrt. Je kunt ze alleen van beginners tot vergevorderd volgen, niet los. Beginners dan maar. Ik heb zeker dingen bijgeleerd wat betreft basistechnieken en kan dat goed gebruiken bij de historische broodexperimenten in mijn kookatelier. De cursus was echter inderdaad wel écht voor beginners en de nadruk lag vooral op veel varianten van dezelfde (gist-)broodsoort produceren. Geen historische inspiratie wat betreft broodsoorten en technieken helaas. Maar wat hebben we veel gevormd en gebakken! Voor mij was het niet wat ik er van verwacht had, maar ik heb er van geleerd, veel plezier gehad en weer wat inspiratie opgedaan. Eenmaal thuis met twee enorme tassen vol broodjes bleek ons vriezertje te klein dus iedereen geniet mee!

Een impressie

Witbrood Bij Robèrt
Witbrood Bij Robèrt
Vlechtbroodjes Bij Robèrt
Vlechtbroodjes Bij Robèrt
Bolussen Bij Robèrt
Bolussen Bij Robèrt
Worstenbroodjes Bij Robèrt
Worstenbroodjes Bij Robèrt
Krentenbollen Bij Robèrt
Krentenbollen Bij Robèrt