Wijn!verleden

wijn!VERLEDEN

Samen met Mariëlla Beukers van Wijnkronieken richtte ik wijn!verleden op. Mariëlla en ik speuren naar wijnen met een lange geschiedenis en een goed verhaal en naar verhalen waar wijn en spijs elkaar raken. We presenteren onze vondsten in ons gezamenlijke initiatief wijn!verleden. We publiceren verhalen op onze websites en organiseren af en toe een smakelijke activiteit, zoals de Historische High Wine. In 2021 schreven we samen het verrukkelijke kookboek Borreltijd! Hapjes en drankjes uit de historische keuken, dat inmiddels een derde druk heeft.

Middeleeuwse wijnoogst

wijngeschiedenis

Onze verhalen over wijngeschiedenis en de combinatie wijn-spijsgeschiedenis zijn allemaal handig bijeen gebracht op één webpagina. Je vindt er ook artikelen over historische dranken en recepten om zelf historische kruidenwijnen, likeuren en andere drankjes met historie te maken.

bekijk verhalen & recepten

Historische High Wine

We organiseren eenmaal per jaar een Historische High Wine op een bijzondere locatie in Nederland, zoals op Kasteel Amerongen Je geniet van een proeverij van vijf mooie wijnen en vijf bijpassende gerechtjes uit vier eeuwen Nederlandse eet- en drinkcultuur. Iedere wijn-spijscombinatie wordt voorzien van een verhaal over wijngeschiedenis en eethistorie aan de hand van historisch beeldmateriaal. Een bijzondere beleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

lees meer over de high wine
Jacob Duck, De Wijnproevers, ca 1640, Rijksmuseum
Borreltijd. Hapjes & drankjes uit de historische keuken

Kookboek Borreltijd!

Mariëlla en ik schreven samen het kookboek Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken. Het boek biedt tien combinaties van een drankje met gerecht uit 1000 jaar geschiedenis. Naast heerlijke recepten, geeft het kookboek informatie en leuke weetjes over culinaire geschiedenis en stap-voor-stap uitleg over het maken van historische dranken en gerechten. 

bekijk het kookboek