Culinair Sicilië

Cannolo met pistachecrème

We wilden al heel lang eens naar Sicilië. Met de opleidingen geschiedenis en Midden-Oostenstudies op zak, moest het er toch een keer van komen. Sicilië heeft een bijzondere geschiedenis waar Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren en Noormannen deel van uitmaken. Allemaal beïnvloedden zij de keuken op Sicilië waardoor een zeer rijke internationale keuken is ontstaan die tot op de dag van vandaag te proeven is. En wat hebben we veel geproefd! We delen dit graag in dit fotoblog met prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls.

Mozaiek in klooster van Monreale

Mozaiek in klooster van Monreale

Koekjes van Pasticceria Maria Grammatico in Erice

Koekjes van Pasticceria Maria Grammatico in Erice

Wilde kruiden bij de Griekse tempel in Segesta

Wilde kruiden bij de Griekse tempel in Segesta

Voorjaarsrijkdom: venkel, tuinbonen en artisjokken

Voorjaarsrijkdom: venkel, tuinbonen en artisjokken

Pizza bij Obica in Palermo

Pizza bij Obica in Palermo

Mozaiek van een jachtpartij in de Romeinse Villa del Casale

Mozaiek van een jachtpartij in de Romeinse Villa del Casale

Vijgen op mozaiek in Villa del Casale

Vijgen op mozaiek in Villa del Casale

Gebakjes in de vorm van de borsten van de martelares Agatha in Catania

Gebakjes in de vorm van de borsten van de martelares Agatha in Catania

Cederappel

Cederappel

Heerlijke Siciliaanse drankjes in Noto

Heerlijke Siciliaanse drankjes in Noto

Overal de onweerstaanbare geur van oranjebloesem van de sinaasappelboom

Overal de onweerstaanbare geur van oranjebloesem van de sinaasappelboom

Culinair shoppen in het relaxte Syracuse

Culinair shoppen in het relaxte Syracuse

Druivenpluk in de Cappella Palatina in Palermo

Druivenpluk in de Cappella Palatina in Palermo

Laatste avondmaal in Cappella Palatina in Palermo

Laatste avondmaal in Cappella Palatina in Palermo

Huisgemaakt ijs van O'Sciality in Taormina

Huisgemaakt ijs van O’Sciality in Taormina

Salute!

Salute!