Culinair Sicilië

Cannolo met pistachecrème

We wilden al heel lang eens naar Sicilië. Met de opleidingen geschiedenis en Midden-Oostenstudies op zak, moest het er toch een keer van komen. Sicilië heeft een bijzondere geschiedenis waar Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren en Noormannen deel van uitmaken. Allemaal beïnvloedden zij de keuken op Sicilië waardoor een zeer rijke internationale keuken is ontstaan die tot op de dag van vandaag te proeven is. En wat hebben we veel geproefd! We delen dit graag in dit fotoblog met prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls.

Mozaiek in klooster van Monreale
Mozaiek in klooster van Monreale
Koekjes van Pasticceria Maria Grammatico in Erice
Koekjes van Pasticceria Maria Grammatico in Erice
Wilde kruiden bij de Griekse tempel in Segesta
Wilde kruiden bij de Griekse tempel in Segesta
Voorjaarsrijkdom: venkel, tuinbonen en artisjokken
Voorjaarsrijkdom: venkel, tuinbonen en artisjokken
Pizza bij Obica in Palermo
Pizza bij Obica in Palermo
Mozaiek van een jachtpartij in de Romeinse Villa del Casale
Mozaiek van een jachtpartij in de Romeinse Villa del Casale
Vijgen op mozaiek in Villa del Casale
Vijgen op mozaiek in Villa del Casale
Gebakjes in de vorm van de borsten van de martelares Agatha in Catania
Gebakjes in de vorm van de borsten van de martelares Agatha in Catania
Cederappel
Cederappel
Heerlijke Siciliaanse drankjes in Noto
Heerlijke Siciliaanse drankjes in Noto
Overal de onweerstaanbare geur van oranjebloesem van de sinaasappelboom
Overal de onweerstaanbare geur van oranjebloesem van de sinaasappelboom
Culinair shoppen in het relaxte Syracuse
Culinair shoppen in het relaxte Syracuse
Druivenpluk in de Cappella Palatina in Palermo
Druivenpluk in de Cappella Palatina in Palermo
Laatste avondmaal in Cappella Palatina in Palermo
Laatste avondmaal in Cappella Palatina in Palermo
Huisgemaakt ijs van O'Sciality in Taormina
Huisgemaakt ijs van O’Sciality in Taormina
Salute!
Salute!