5 jaar historisch kookatelier

Manon-Henzen_eet!verleden_web

Vandaag precies vijf jaar geleden kreeg ik de sleutel van mijn historisch kookatelier. Wat is de tijd gevlogen en wat heb ik genoten de afgelopen jaren! Veel van mijn plannen heb ik kunnen realiseren. Zo’n 5000 gasten kwamen een historische kookworkshop of -cursus doen, we gaven ruim 100 keer buiten onze deuren lezingen en proeverijen, publiceerden circa 200 recepten, artikelen en blogs, er ging een inmiddels ontelbaar aantal producten over de toonbank en we schreven twee kookboekjes. Dit heb ik kunnen realiseren mede dankzij de geweldige hulp van een aantal vrijwilligers.

Ik begon eet!verleden om mensen kennis te laten maken met vergeten gerechten, recepten, smaken, ingrediënten en technieken. Zo ongelofelijk zonde dat zoveel kennis en smaak verloren is gegaan! Ik heb hier de afgelopen vijf jaar een verandering in zien ontstaan en zie dat kennis naar ons eetverleden alleen maar toe neemt. Maar er is nog veel werk te verzetten op dit vlak, dus op naar de volgende vijf jaar!

Plannen maken op 1 maart 2014

Plannen maken op 1 maart 2014

'eet!verleden-groen' is nog steeds onze huisstijlkleur

‘eet!verleden-groen’ is nog steeds onze huisstijlkleur

Kruidenkast waar al 5000 gasten gebruik van hebben gemaakt

Kruidenkast waar al 5000 gasten gebruik van hebben gemaakt

Kookeiland-&-kruidenkast_eet!verleden

Kookeiland-&-kruidenkast_eet!verleden

De heerlijke georganiseerde chaos bij een kookworkshop

De heerlijke georganiseerde chaos bij een kookworkshop

Duizenden experimenten

Duizenden experimenten

Experimenten die soms mee op vakantie gingen om af te maken! Kweepeersnoepjes 17e eeuw

Experimenten die soms mee op vakantie gingen om af te maken! Kweepeersnoepjes 17e eeuw

Honderden foto's dankzij Jeroen Savelkouls

Honderden foto’s dankzij Jeroen Savelkouls

Romeinse smaakmakers

Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam

Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam

Romeinse testkeuken

Romeinse testkeuken

Romeinse-gehaktballetjes

Romeinse-gehaktballetjes