5 jaar historisch kookatelier

Manon Henzen eet!verleden

Vandaag precies vijf jaar geleden kreeg ik de sleutel van mijn historisch kookatelier. Wat is de tijd gevlogen en wat heb ik genoten de afgelopen jaren! Veel van mijn plannen heb ik kunnen realiseren. Zo’n 5000 gasten kwamen een historische kookworkshop of -cursus doen, we gaven ruim 100 keer buiten onze deuren lezingen en proeverijen, publiceerden circa 200 recepten, artikelen en blogs, er ging een inmiddels ontelbaar aantal producten over de toonbank en we schreven twee kookboekjes. Dit heb ik kunnen realiseren mede dankzij de geweldige hulp van een aantal vrijwilligers.

Ik begon eet!verleden om mensen kennis te laten maken met vergeten gerechten, recepten, smaken, ingrediënten en technieken. Zo ongelofelijk zonde dat zoveel kennis en smaak verloren is gegaan! Ik heb hier de afgelopen vijf jaar een verandering in zien ontstaan en zie dat kennis naar ons eetverleden alleen maar toe neemt. Maar er is nog veel werk te verzetten op dit vlak, dus op naar de volgende vijf jaar!

Plannen maken op 1 maart 2014
Plannen maken op 1 maart 2014
'eet!verleden-groen' is nog steeds onze huisstijlkleur
‘eet!verleden-groen’ is nog steeds onze huisstijlkleur
Kruidenkast waar al 5000 gasten gebruik van hebben gemaakt
Kruidenkast waar al 5000 gasten gebruik van hebben gemaakt
Kookeiland-&-kruidenkast_eet!verleden
Kookeiland & kruidenkast in kookatelier van eet!verleden
De heerlijke georganiseerde chaos bij een kookworkshop
De heerlijke georganiseerde chaos bij een kookworkshop
Duizenden experimenten
Duizenden experimenten
Experimenten die soms mee op vakantie gingen om af te maken! Kweepeersnoepjes 17e eeuw
Experimenten die soms mee op vakantie gingen om af te maken! Kweepeersnoepjes 17e eeuw
Honderden foto's dankzij Jeroen Savelkouls
Honderden foto’s dankzij Jeroen Savelkouls
Romeinse smaakmakers
Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam
Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam
Romeinse testkeuken
Romeinse testkeuken
Romeinse-gehaktballetjes
Romeinse gehaktballetjes