Nederland Kookt Romeins

Koken met restjes

Geschiedenis- en kookliefhebbers opgelet! RomeinenNU en eet!verleden starten Nederland Kookt Romeins, een kookwedstrijd voor avontuurlijke koks en kookgrage geschiedenisliefhebbers die een uitdaging niet uit de weg gaan. Wek een gerecht van 2000 jaar oud op creatieve wijze tot leven en wordt de grote winnaar in deze kookwedstrijd!

Het leek me altijd al leuk om eens een historische kookwedstrijd te organiseren. Samen met RomeinenNU hebben we deze toffe kookwedstrijd opgezet rondom de Nationale Romeinenweek. Je doet toch zeker mee?!

Kook mee

Ga de uitdaging aan en kook één van de tien geselecteerde Romeinse recepten. De recepten komen uit het enige overgeleverde kookboek uit de oudheid, De re coquinaria oftewel Over de kookkunst. Kenmerkend voor recepten uit de oudheid is dat er nauwelijks hoeveelheden en bereidingswijzen in vermeld worden. De recepten zijn als het ware slechts boodschappenlijstjes. Dat is enerzijds wellicht lastig, maar biedt anderzijds mogelijkheden tot veel creativiteit!

Doe mee tussen 1 en 25 april 2018 en lees alles over deelname, de grande finale en te winnen prijzen op de website van RomeinenNU. Wil je wat meer weten over de Romeinse keuken? Volg dan het online Romeins kookcollege voor achtergrondinformatie. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd spieken in mijn Romeinse kookboeken Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu en het Romeins Kookboek. En mocht je het lastig vinden om aan bepaalde ingrediënten te komen, kijk dan even in de kleine webwinkel of jouw gewenste producten ertussen zitten.

Nederland kookt Romeins is een initiatief van RomeinenNU en eet!verleden. Samen willen wij op een aantrekkelijke manier meer aandacht voor Romeinse (culinaire) geschiedenis genereren.