eet!verleden & het coronavirus

Na een weekje vakantie in Frankrijk keer ik terug in een andere wereld. Half Europa is op slot, mijn historisch kookatelier noodgedwongen gesloten en blijkbaar is het meest gewilde item in Nederland opeens een rol wc-papier. Een bizarre gewaarwording.

Gisteravond heb ik mijn historisch kookatelier moeten sluiten in verband met nieuwe overheidsmaatregelen om het coronavirus de kop in te drukken. Gezien de situatie een begrijpelijke keuze waar ik achter sta. Tot en met 6 april kan ik je dan ook niet ontvangen voor mijn heerlijke historische kookworkshops. Ik voel mee met andere ZZP-ers, cultureel ondernemers en horecacollega’s met wie ik in hetzelfde schuitje ben beland en wens hen heel veel sterkte. Ik hoop bovenal dat iedereen gezond blijft.

Gasten ontvangen in mijn kookatelier, laten leren en laten genieten geeft me heel veel energie en is de motor achter mijn eet!verledenbestaan. Dat is wat me altijd vol passie op de been houdt. Dat dit de komende weken niet mogelijk is doet werkelijk zeer. De nieuwe overheidsmaatregelen gaan daarnaast grote invloed hebben op eet!verleden en het zal een flinke uitdaging zijn om dat het hoofd te bieden.

Steun is welkom

Ik vraag je daarom om steun. Bijna al mijn activiteiten moet ik tijdelijk staken, maar onze kleine webwinkel kan open blijven.

Denk bijvoorbeeld aan eet!verleden als je een cadeautje nodig hebt voor iemand: mijn cadeaubonnen en kookboeken zijn daar wellicht leuk voor (veilig afgeleverd in jouw/haar/zijn brievenbus).

Of vertel mensen over eet!verleden en spoor ze aan om straks zo’n heerlijke kookworkshop te komen volgen waarbij geklonken kan worden op een goede gezondheid. Kookworkshops uit onze agenda kun je al boeken, of bestel een cadeaubon voor een kookworkshop op een later moment.

Groepen en personen waarvan de kookworkshops voorlopig niet door kunnen gaan, vraag ik vriendelijk om niet te annuleren, maar te verplaatsen naar een ander moment. Dan klinken we straks samen op een goede gezondheid!

En tenslotte nog een andere suggestie: breng mensen op de hoogte van de donatieknop voor onderzoek. Ik breng deze normaal nooit onder de aandacht, maar in deze abnormale tijd even wel. Al deze beetjes steun zouden kunnen helpen om het voortbestaan van eet!verleden te garanderen. Ik dank je zeer!

Coronatijd

De tijd die vrij komt de komende weken ga ik uiteraard goed en effectief besteden. Er is nog een Engelstalige website af te ronden, een nieuw kookboek te schrijven, een nieuwe kookreis te organiseren en er ligt permanent een stapel met honderden historische recepten die getest en bewerkt moeten worden. En er is nog heel veel onderzoek te doen!

Jij hoeft niet zonder historische recepten te zitten, want deze website staat er vol mee en anders zijn er natuurlijk mijn kookboeken!

Ik kan niet wachten om mijn historisch kookatelier weer te openen en je te ontvangen voor een fijne en leerzame kookworkshop. Ik hoop je dit jaar nog te mogen ontvangen, zodat we samen het leven en een goede gezondheid kunnen vieren. Tot die tijd wens ik je heel veel gezondheid!