eet!verleden & het coronavirus

Spiegel der reinheid, Theodoor Galle, 1610

Dit bericht is bijgewerkt op 6 april 2020.

Na een weekje vakantie in Frankrijk keer ik terug in een andere wereld. Half Europa is op slot, mijn historisch kookatelier noodgedwongen gesloten en blijkbaar is het meest gewilde item in Nederland opeens een rol wc-papier. Een bizarre gewaarwording.

Ik heb mijn historisch kookatelier moeten sluiten in verband met overheidsmaatregelen om het coronavirus de kop in te drukken. Gezien de situatie een begrijpelijke keuze waar ik achter sta. Tot en met 28 april kan ik je dan ook niet ontvangen voor mijn heerlijke historische kookworkshops, kookcursus en andere activiteiten. Ook de kookreis naar Toscane is geannuleerd. Alle lezingen en workshops buiten de deur en activiteiten die we met derden zouden doen gaan niet door. De musea, kastelen en winkels waar onze historische foodproducten staan, zijn eveneens gesloten, dus we kunnen onze boeken en producten alleen nog via de webwinkel aan je leveren.

Ik voel mee met andere ZZP-ers, cultureel ondernemers en horecacollega’s met wie ik in hetzelfde schuitje ben beland en wens hen heel veel sterkte. Ik hoop bovenal dat iedereen gezond blijft.

Gasten ontvangen in mijn kookatelier, laten leren en laten genieten geeft me heel veel energie en is de motor achter mijn eet!verledenbestaan. Dat is wat me altijd vol passie op de been houdt. Dat dit de komende weken niet mogelijk is doet werkelijk zeer. De nieuwe overheidsmaatregelen hebben daarnaast grote invloed op eet!verleden en het is een flinke uitdaging om dat het hoofd te bieden. Het hakt er financieel, maar vooral ook emotioneel stevig in.

Steun is welkom

Ik vraag je daarom om steun. Waardeer je eet!verleden en hecht je waarde aan ons voortbestaan, dan zou je ons op de volgende manieren kunnen ondersteunen. Nu en in de toekomst.

eet!verleden-vriendschap
Nu het historisch kookatelier gesloten is, is er ruimte om oude ideeën van de plank te halen en uit te werken. Zo ook de eet!verleden-vriendschap. Steun eet!verleden door vriend te worden en ontvang aantrekkelijke culinair historische producten!

Als vriend van eet!verleden ondersteun je mijn onderzoek en experimenten waarmee ik nieuwe recepten en artikelen kan ontwikkelen, activiteiten kan organiseren en kennis over culinaire geschiedenis kan vergroten. Dit maak ik gratis toegankelijk voor iedereen via de website, sociale mediakanalen, projecten, in ons historisch kookatelier en via samenwerkingsverbanden met derden. In ruil voor jouw steun ontvang je een pakket met aantrekkelijke culinair historische producten.

Ik heb drie vriendschappen samengesteld waarmee je eet!verleden kunt steunen. Niet alleen nu, maar juist ook in de toekomst als we straks weer open zijn. Je ontvangt maandelijks een nieuw en exclusief historisch recept, plus jaarlijks een aantal mooie giften, afhankelijk van het pakket.

Kookworkshops
Groepen en personen waarvan de kookworkshops voorlopig niet door kunnen gaan, vraag ik vriendelijk om niet te annuleren, maar te verplaatsen naar een ander moment. Dan klinken we straks samen op een goede gezondheid! Je helpt ons hier zeer mee.

Shop onze webwinkel leeg
Gelukkig kan onze kleine webwinkel open blijven. Je vindt er veel aantrekkelijke aanbiedingen op het moment. Dus surf lekker door onze producten en boeken en trakteer jezelf of iemand anders.

Denk bijvoorbeeld aan ons als je een cadeautje nodig hebt voor iemand: mijn cadeaubonnen en kookboeken zijn daar wellicht leuk voor (veilig afgeleverd in jouw/haar/zijn brievenbus).

Donatie
En tenslotte nog een andere suggestie: breng mensen op de hoogte van de donatieknop voor onderzoek. Ik breng deze normaal nooit onder de aandacht, maar in deze abnormale tijd even wel. Al deze beetjes steun zouden kunnen helpen om het voortbestaan van eet!verleden te garanderen. Ik dank je zeer!

Crisistijd

De tijd die vrij komt de komende weken ga ik uiteraard goed en effectief besteden. Er is nog een Engelstalige website af te ronden, een nieuw kookboek te schrijven, een nieuwe kookreis te organiseren en er ligt permanent een stapel met honderden historische recepten die getest en bewerkt moeten worden. En er is nog heel veel onderzoek te doen!

Jij hoeft niet zonder historische recepten te zitten, want deze website staat er vol mee en anders zijn er natuurlijk mijn kookboeken!

Ik kan niet wachten om mijn historisch kookatelier weer te openen en je te ontvangen voor een fijne en leerzame kookworkshop. Ik hoop je dit jaar nog te mogen ontvangen, zodat we samen het leven en een goede gezondheid kunnen vieren. Tot die tijd wens ik je heel veel gezondheid!