Historische Kookweek in Toscane

Florence. Foto: Jeroen Savelkouls

Een lang gekoesterde wens wordt werkelijkheid. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een Historische Kookweek in Toscane. Het wordt een heerlijke en exclusieve week in vele opzichten!

De Historische Kookreis Toscane van eet!verleden is een exclusieve en unieke reis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken. Tijdens je verblijf in een parel van een oud Italiaans landhuis wisselen inspirerende en leerzame kookworkshops af met bezoeken aan uniek culinair erfgoed, proeverijen op eeuwenoude familiebedrijven, inkopen op lokale markt en maaltijden op wel heel bijzondere locaties. Natuurlijk is er ook ruimte om te ontspannen op het prachtige landgoed of een duik te nemen in het zwembad.

Het Toscaanss landhuis
Het Toscaanss landhuis

De historische kookweek vindt plaats van zaterdag 11 t/m zaterdag 18 mei 2019 op een prachtige locatie in Castelfiorentino, niet ver van Florence. De reis is bedoeld voor gasten die in een relaxte omgeving en op ontspannen wijze willen leren over de geschiedenis van de Italiaanse keuken. In vijf uitgebreide kooksessies raak je gegarandeerd geïnspireerd door de ingrediënten, gerechten en streekproducten uit de Romeinse, middeleeuwse, Renaissance, 17e & 18e en tenslotte 19e & 20e eeuw. Daarnaast bieden bezoeken aan uniek culinair erfgoed verdieping op de kookworkshops. De proeverijen en maaltijden buiten de deur laten je kennis maken met eeuwenoude Toscaanse smaken.

Deze unieke kookweek, bomvol historie en heerlijke maaltijden, is volledig verzorgd.

Lees hier uitgebreid over de Toscaanse kookweek.

Zwembad bij het Toscaanse landhuis
Zwembad bij het Toscaanse landhuis
Slaapkamer in het Toscaanse landhuis
Slaapkamer in het Toscaanse landhuis
Renaissance Villa di Medici
Renaissance Villa di Medici
Pasta uit de Renaissance
Pasta uit de Renaissance