Historische Kookweek in Toscane

Florence. Foto: Jeroen Savelkouls

Een lang gekoesterde wens wordt werkelijkheid. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een Historische Kookweek in Toscane. Het wordt een heerlijke en exclusieve week in vele opzichten!

De Historische Kookreis Toscane van eet!verleden is een exclusieve en unieke reis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken. Tijdens je verblijf in een parel van een oud Italiaans landhuis wisselen inspirerende en leerzame kookworkshops af met bezoeken aan uniek culinair erfgoed, proeverijen op eeuwenoude familiebedrijven, inkopen op lokale markt en maaltijden op wel heel bijzondere locaties. Natuurlijk is er ook ruimte om te ontspannen op het prachtige landgoed of een duik te nemen in het zwembad.

Een van de terrassen op de locatie van de historische kookcursus in Toscane
Een van de terrassen op de locatie van de historische kookcursus in Toscane
Farmhouse Belvedere
Farmhouse Belvedere

De historische kookweek vindt plaats ieder jaar plaats in mei, op een prachtige locatie in Castelfiorentino, niet ver van Florence. De reis is bedoeld voor gasten die in een relaxte omgeving en op ontspannen wijze willen leren over de geschiedenis van de Italiaanse keuken. In vijf uitgebreide kooksessies raak je gegarandeerd geïnspireerd door de ingrediënten, gerechten en streekproducten uit de Romeinse, middeleeuwse, Renaissance, zeventiende & achttiende en tenslotte negentiende & twintigstee eeuw. Daarnaast bieden bezoeken aan uniek culinair erfgoed verdieping op de kookworkshops. De proeverijen en maaltijden buiten de deur laten je kennis maken met eeuwenoude Toscaanse smaken.

Deze unieke kookweek, bomvol historie en heerlijke maaltijden, is volledig verzorgd.

Lees hier uitgebreid over de Toscaanse kookweek.

Historische Kookreis Toscane

Kookcursus Toscane

Kookworkshop Toscane

Kookvakantie Toscane Italië

Historische Kookreizen eetverleden

Kookcursus in Italië