Nieuwe vormgeving met botanische tekeningen

Lange peper

Ik heb de vormgeving van de producten van eet!verleden in een nieuw jasje gestoken. Het was al lang een wens om botanische tekeningen te gebruiken in de vormgeving voor de historische smaakmakers en kookpakketten. De eerste producten zijn inmiddels voorzien van een mooi etiket met het nieuwe ontwerp.

Botanische tekeningen

Leuk, zo’n idee om met botanische tekeningen te werken, maar dat idee sloot niet aan bij verkrijgbaar aanbod. Ik besloot iemand te zoeken die speciaal voor eet!verleden illustraties kon maken van vergeten smaakmakers. Erg gecharmeerd van een aantal tekeningen van Evelien van der Vegte van Studio EEV, nam ik contact op. Het enthousiasme was wederzijds en Evelien maakte prachtige tekeningen van staartpeper, lange peper, paradijskorrels, saffraan, sumak en duivelsdrek die de basis vormen voor de nieuwe vormgeving.

Botanische tekeningen eet!verleden

Michel Wolf van mw:ontwerp maakte vervolgens van de tekeningen een ‘behang’ met alle tekeningen erin verwerkt, dat als basis dient voor alle etiketten en andere producten die we in de toekomst nog willen ontwikkelen. Ook maakte hij de basisontwerpen voor de etiketten, waar ik handig zelf mee verder kan om te voorzien van historische informatie. Ik ben erg blij met de mooie nieuwe etiketten. Voor mijn gevoel zijn die vergeten smaakmakers als staartpeper, duivelsdrek en lange peper nu nóg lekkerder! Zeker zo samen in een mooi Romeins, Middeleeuws of Historisch kookpakket komen ze prachtig tot hun recht.

Dank je wel Evelien en Michel voor jullie hulp en creativiteit!

Nieuwe etiketten eet!verleden