6 jaar Historisch Kookatelier

Detail uit stilleven van Osias Beert, 17de eeuw, Rijksmuseum

Feest! Het Historisch Kookatelier van eet!verleden bestaat vandaag alweer zes jaar. Hoewel ik destijds voor gek verklaard werd om mijn goed lopende bedrijf proef!cultuur af te gaan bouwen om me volledig te kunnen gaan richten op culinaire geschiedenis, heb ik er geen seconde spijt van gehad. Ik ben dankbaar voor al die mensen die zijn komen koken, lezingen en proeverijen hebben bijgewoond, onze producten hebben genuttigd en gebruikt, mijn kookboeken, blogs en artikelen hebben gelezen, aan projecten hebben deelgenomen en voor de aanmeldingen voor mijn nieuwste project: de Historische Kookreis naar Toscane. En natuurlijk ben ik zeer dankbaar voor alle hulp die ik krijg. Van mijn collega, vrijwilligers, vrienden en familie die nooit te beroerd zijn om te helpen, zeker niet als het op proeven aan komt!

Ik kijk terug op zes jaar vol bijzondere momenten en ik koester de leuke (en soms ontroerende) mails, toegestuurde foto’s en mooie reacties en recensies op sociale media. Waar ik altijd erg van geniet is mijn gastenboek in het kookatelier. Na een kookworkshop is het ’s avonds laat altijd hard werken om alles weer op te ruimen en schoon te maken. Ik bewaar het lezen van het gastenboek altijd totdat ik klaar ben. Dan neem ik even een momentje om te zien hoe mensen de activiteit ervaren hebben…en fiets ik vervolgens met een grote glimlach en voldaan naar huis. Ik deel graag een paar van deze glimlachen met je uit mijn eerste gastenboek. Het boek staat vol lieve berichten, tekeningen en schrijfsels in o.a. Italiaans, Duits, Arabisch, Russisch en zelfs hiërogliefenschrift.

Hierogliefen in gastenboek van eet!verleden
Hierogliefen in gastenboek van eet!verleden

Deze avond is een parel aan mijn ketting…

Wat een culinaire leuke reis door de geschiedenis! Ik ben blij dat je me mee hebt genomen door deze tijd.

Het was weer een superavond. Heerlijk gegeten, nu middeleeuws. De manier hoe jij de verhalen erover vertelt en de liefde waarmee je kookt is heel bijzonder. Ik heb weer genoten.

Vaak denk ik, als ik elders ga eten, dat kan ik zelf ook maken (of lekkerder). Nu niet. Punt. Want daar zijn de gerechten te bijzonder voor. Heel goed gedaan. Leuk en verrassend ook de entourage en het informatieve er omheen.

Heel inspirerende kookavond. Ik ga thuis meer met kruiden doen.

Mooie ruimte, leuk servies, gezellige gasten en dan ook nog zo bijzonder eten!

Een avond om niet snel te vergeten. Geweldig concept. We komen zeker terug.

Citroentaart in gastenboek van eet!verleden
Citroentaart in gastenboek van eet!verleden
Citroentaart-verstandige-kock_Jeroen-Savelkouls
Citroentaart van De verstandige kock, 17de eeuw

Het was een onvergetelijke kookervaring! Een avond met een gouden randje.

Ik heb je ’toevallig’ ontdekt, maar zal je zeker herinneren.

Ik kan me niet herinneren ooit zo lekker en apart gegeten te hebben als vanavond.

Fantastisch!!! Je bent een geweldige gastvrouw en de recepten zijn overheerlijk en heel bijzonder van smaak.

Na alle berichten op Facebook en je lezing in Alkmaar was het heel bijzonder om in je kookatelier te mogen koken.

Blader mee in mijn gastenboek! Net als mijn katten gisteravond deden. Het ‘miauw-koor in het filmpje is van mijn kat Hatsjepsoet. Hammoerabi is meer een lezer, zoals je ziet op de foto hieronder.

Hammoerabi leest gastenboek
Hammoerabi leest gastenboek