Afgelopen twee weken vierden we vakantie in de Provence. Als je van je hobby je werk maakt, is het op reis nooit helemaal vakantie, want inspiratie is overal. Dit deel van Zuid-Frankrijk bezochten we al vaak. Naast oude bekende adresjes ontdekten we in dorpjes en op markten ook nieuwe producenten met prachtige waar. Daarom dit fotoblog om je mee te laten genieten van het moois en lekkers dat de Provence te bieden heeft. Informatie vind je onder de foto’s.
Inmiddels is er zelfs een Historische Kookreis in Provence. Ik organiseer hem ieder najaar in oktober. Neem maar eens een kijkje en ontdek wat je allemaal bezoekt, leert, kookt en viert.
![Oude olijfmolen in Roussillon](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Oude-olijfmolen-in-Roussillon.jpg)
![Olijfproducent Castelas. Een van de beste in de Alpilles](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Olijfproducent-Castelas.-Een-van-de-beste-in-de-Alpilles.jpg)
![Olijven op markt in Isle sur la Sorgue](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Olijven-op-markt-in-Isle-sur-la-Sorgue.jpg)
![Druiven en nog eens druiven voor de mooie Provencaalse wijnen](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Druiven-en-nog-eens-druiven-voor-de-mooie-Provencaalse-wijnen.jpg)
![Romeinse wijnboerderij Mas de Tourelles](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Romeinse-wijnboerderij-Mas-de-Tourelles.jpg)
![Ons favoriete adres voor wijn Mas de la Dame in de Alpilles. Neem de Coin Caché blanc](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Ons-favoriete-adres-voor-wijn-Mas-de-la-Dame-in-de-Alpilles.-Neem-de-Coin-Caché-blanc.jpg)
![Adembenemende beelden in de Carrières de Lumières in Les Baux. De aardappeleters van Van Gogh](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Adembenemende-beelden-in-de-Carrières-de-Lumières-in-Les-Baux.jpg)
![Les Halles Avignon](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Les-Halles-Avignon.jpg)
![Stilleven Osias Beert. Begin 17e eeuw. Musée Carnet Aix-en-Provence](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Stilleven-Osias-Beert.-Begin-17e-eeuw.-Musée-Carnet-Aix-en-Provence.jpg)
![De Provence bulkt van groenten en fruit](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/De-Provence-bulkt-van-groenten-en-fruit.jpg)
![Knoflook op markt in Isle sur la Sorgue](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Knoflook-op-markt-in-Isle-sur-la-Sorgue.jpg)
![Pepertjes op markt in Isle sur la Sorgue](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Pepertjes-op-markt-in-Isle-sur-la-Sorgue.jpg)
![Gedroogde worstjes op de markt in Isle sur la Sorgue](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Gedroogde-worstjes-op-de-markt-in-Isle-sur-la-Sorgue.jpg)
![Navettes. Olijfoliekoekjes met oranjebloesem in de vorm van het bootje waarmee Maria Magdalena de Provence bereikte](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Navettes.-Olijfoliekoekjes-met-oranjebloesem-in-de-vorm-van-het-bootje-waarmee-Maria-Magdalena-de-Provence-bereikte.jpg)
![Oreillettes in oudste bakkerij van Avignon](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Oreillettes-in-oudste-bakkerij-van-Avignon.jpg)
![Een leven zonder baquette is ondenkbaar](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Een-leven-zonder-baquette-is-ondenkbaar.jpg)
![Bonbons chocolat van Aline Géhant in Avignon](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Bonbons-chocolat-van-Aline-Géhant-in-Avignon.jpg)
![Histopad laat de prachtige keuken en banketzaal Palais des Papes Avignon herleven](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Histopad-laat-banketzaal-Palais-des-Papes-Avignon-herleven.jpg)
Kookweek Provence
Wil jij de culinaire geschiedenis van Provence ontdekken en koken uit 2000 jaar Franse keuken? Mee op pad naar ambachtelijke producenten en op foodtour om tal van Provençaalse lekkernijen te proeven? Ga dan met me mee op historische kookreis in de Provence.
![Roussillon](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2019/10/Roussillon.jpg)