Hoe bekleed je een pastei- en taartvorm?

Hoe maak je goed pasteideeg?

Een taart- of pasteivorm met deeg bekleden een eitje? Niet voor iedereen, weet ik uit ervaring van mijn historische kookworkshops. Om de pasteien en taarten uit mijn kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken tot een succes te maken, geeft de video hieronder tips over hoe je makkelijk en met succes een vorm bekleed én waarom sommige handelingen tot een beter resultaat leiden dan andere. De tips zijn niet alleen handig voor de taarten en pasteien uit mijn kookboek, maar ook voor al je andere bakwerk en de historische taartrecepten op mijn website.

Historische taart maken

Deze video is onderdeel van een serie video’s met praktische informatie over het werken met taartdeeg en het decoreren van pasteien. Je vindt ze allemaal in de gratis online cursus over historische pasteien en taarten en op mijn Youtube-kanaal.

In een kleine serie van drie video’s laat ik je wat kneepjes van het pasteivak zien, zodat jouw historische pasteien en de recepten uit het kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken ook echt een pronkstuk op tafel worden.

In de video in dit blog vertel ik je waar je op moet letten bij het bekleden van taart- en pasteivormen. Er is ook een video over het maken van goed taart- en pasteideeg en over het decoreren van een pastei.

Historische pasteirecepten

Heb je trek gekregen in zo’n lekkere pastei of taart? Met deze recepten help ik je op weg.

Middeleeuwse kaastaart

Spinaziepastei uit de 16de eeuw

Rijst-kaastaart uit de Gouden Eeuw

Zwaanpastei uit de 18de eeuw