Hoe bekleed je een pastei- en taartvorm?

Hoe maak je goed pasteideeg?

Een taart- of pasteivorm met deeg bekleden een eitje? Niet voor iedereen, weet ik uit ervaring van mijn historische kookworkshops. Om de pasteien en taarten uit mijn kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken tot een succes te maken, geeft de video hieronder tips over hoe je makkelijk en met succes een vorm bekleed én waarom sommige handelingen tot een beter resultaat leiden dan andere. De tips zijn niet alleen handig voor de taarten en pasteien uit mijn kookboek, maar ook voor al je andere bakwerk en de historische taartrecepten op mijn website.

Historische taart maken

Deze video is onderdeel van een serie van drie video’s met praktische informatie over het werken met taartdeeg en het decoreren van pasteien. Je vindt ze allemaal in de gratis online cursus over historische pasteien en taarten en op mijn Youtube-kanaal. In deze video laat ik je wat kneepjes van het pasteivak zien, zodat jouw historische pasteien en de recepten uit het kookboek Taarten & Pasteien ook echt een pronkstuk op tafel worden.

In de video in dit blog vertel ik je waar je op moet letten bij het bekleden van taart- en pasteivormen.

Historische pasteirecepten

Zin om zo’n lekkere pastei of hartige taart te maken? Neem dan een kijkje op deze pagina met alle pasteirecepten op deze website.