Hoe maak je pasteideeg en taartdeeg?

Kookboek-Taarten-&-Pasteien

Een goede pastei of hartige taart valt of staat met goed deeg. Maar hoe maak je pasteideeg en taartdeeg? Om de pasteien en taarten uit mijn kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken tot een succes te maken, hebben we een video gemaakt waarin ik laat zien hoe je goed pasteideeg en goed taartdeeg maakt. De tips zijn niet alleen handig voor de taarten en pasteien uit mijn kookboek, maar ook voor al je andere baksels en de historische taartrecepten op mijn website.

Historische pastei maken

Deze video is onderdeel van een serie video’s met praktische informatie over het werken met taartdeeg en het decoreren van pasteien. Je vindt ze allemaal in de gratis online cursus over historische pasteien en taarten en op mijn Youtube-kanaal.

In een kleine serie van drie video’s laat ik je wat kneepjes van het pasteivak zien, zodat jouw historische pasteien en de recepten uit het kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken ook echt een pronkstuk op tafel worden.

In de video in dit blog vertel ik je waar je op moet letten bij het maken van taart- en pasteideeg. De komende weken publiceer ik ook een video over het handig en netjes bekleden van taart- en pasteivormen en over het decoreren van een pastei.

Historische pasteirecepten

Zin om zo’n lekkere pastei of taart te maken? Bekijk onderstaande recepten eens en ga er mee aan de slag!

Middeleeuwse rundvleespastei

Pompoentaart uit de Renaissance

Pronkpastei uit de Gouden Eeuw

Historische hoenderpastei uit de 18de eeuw