Hoe decoreer je een pastei?

Historische pastei

Wil je jouw pastei tot een pronkstuk maken en met flair op tafel toveren? Bekijk dan een voorbeeld van pasteidecoratie in onderstaande video. Ik laat je zien hoe je van de pasteideksel zo’n mooi bladerdak maakt én hoe je de zijkant van een pastei decoreert. Met deze tips worden de pasteien en taarten uit mijn kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken zeker een succes. De instructies zijn niet alleen handig voor de taarten en pasteien uit mijn kookboek, maar ook voor al je andere bakwerk en de historische taartrecepten op mijn website.

Historische pastei en taart maken

Deze video is onderdeel van een serie van drie video’s met praktische informatie over het werken met taartdeeg en het decoreren van pasteien. Je vindt ze allemaal in de gratis online cursus over historische pasteien en taarten en op mijn Youtube-kanaal. In deze video laat ik je wat kneepjes van het pasteivak zien, zodat jouw historische pasteien en de recepten uit het kookboek Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken ook echt een pronkstuk op tafel worden.

In de video in dit blog laat ik je zien hoe je een pastei decoreert. Leef je uit met figuren naar jouw wens en smaak met het basisprincipe dat ik je hier laat zien. Bekijk vooral ook eens taarten en pasteien op historische schilderijen en prenten. Ze zullen je ongetwijfeld veel inspiratie bieden voor jouw pasteidecoratie.

Historische pasteirecepten

Zin om zo’n lekkere pastei of hartige taart te maken? Neem dan een kijkje op deze pagina met alle pasteirecepten op deze website.