Kookcollege Kijkje in de Middeleeuwse Keuken

In de middeleeuwse keuken, Tacuinum sanitatis, 14e eeuw

Op eet!verleden Academie gaat vandaag het nieuwe kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken online. Het is de derde in een reeks beknopte online historische kookcursussen over de geschiedenis van eten en drinken. Dit Historische Kookcollege laat je kennis maken met de verrassende en smakelijke middeleeuwse keuken. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal en heerlijke recepten leer je over de middeleeuwse eetcultuur, het menu en ingrediënten van 500 jaar geleden én over de mooie smaakmakers en smaakcombinaties die onterecht vergeten zijn.

Historische Kookcolleges

Naast de uitgebreide online historische kookcursussen op eet!verleden Academie werk ik aan een reeks inspirerende kookworkshops. De kookworkshops bieden een combinatie van een historisch menu met achtergrondinformatie in de vorm van artikelen en kunsthistorisch materiaal. Het zijn als het ware kleine historische kookcursussen die in een of twee dagen te volgen en koken zijn. Alle gerechten uit het menu worden stap voor stap uitgelegd en gekookt in kookvideo’s waarbij ik uiteraard het historische verhaal vertel en leuke weetjes deel.

Kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken

In het nieuwe college leer je over voeding en gerechten in de middeleeuwen. De cursus bevat drie uitgebreide en rijk geïllustreerde artikelen over de middeleeuwse eetcultuur, het menu en de bijzondere smaken van 500 jaar geleden. Deze cursus biedt een schat aan informatie, interessante weetjes en verrassende recepten.

In de kookcursus zijn vier kookworkshops opgenomen van typisch middeleeuwse gerechten. In vier kookvideo’s laat ik stap voor stap zien hoe je de gerechten bereidt, terwijl ik je van alles vertel over de middeleeuwse keuken, recepten en kookboeken. Het zijn middeleeuwse recepten die thuis regelmatig op tafel komen. Ze zullen zeker een smakelijke verrassing op jouw tafel zijn. Bekijk hier de opzet van het college.

Middeleeuws menu

Begeleiding

Dolgraag laat ik je kennis maken met de middeleeuwse eetcultuur. Inmiddels kook ik al ruim twintig jaar uit middeleeuwse kookboeken. Het begon als leuke uitdaging toen ik geschiedenis studeerde, maar groeide door mijn enthousiasme voor die prachtige kookboeken, ingrediënten en gerechten uit tot mijn vak. Met dit college geef ik je een kijkje in de middeleeuwse keuken en laat ik je genieten van een paar gerechten uit de middeleeuwen die ik zelf erg graag kook. Ik presenteer je alles op eigentijdse wijze, zodat je de gerechten heel makkelijk in je moderne keuken kunt maken. Ervaringen en vragen kun je met mij en andere cursisten delen op het forum op de Academie-website.

Middeleeuws kookboek

In mijn middeleeuwse kookboek Paradijskorrels & Saffraan. De middeleeuwse keuken voor de tafel van nu staan nog veel meer middeleeuwse recepten. Ik bied het kookcollege en kookboek samen aan met een aantrekkelijke korting. Ken je iemand die een origineel, uniek en smakelijk cadeautje verdient? De korting is ook geldig wanneer je dit pakket cadeau doet.