Historische koekjes voor de minister

Historische-Lekkernijen-18e-eeuw

Afgelopen week vertrokken doosjes vol historische koekjes naar minister van Engelshoven en initiatiefnemers van het project Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Mooi aan historische gerechten en baksels is dat er vaak een verhaal aan zit. Mede daardoor is het een originele gift voor bijzondere projecten of gelegenheden. Een mooi verhaal alleen is natuurlijk niet genoeg: de historische keuken is vooral heel smakelijk!

Genieten van de historische keuken

Maak zelf ook eens een mooi assortiment historische koekjes met de recepten hieronder en verras er vrienden, familie of collega’s mee. Schenk er een mooie historische kweepeerlikeur bij en je cadeau is compleet.

Wafels van de Gelderse Keukenmeid

Wafels van De volmaakte Geldersche keukenmeid uit de achttiende eeuw.

Wespennesten van de Geldersche keukenmeid

Wespennesten van De volmaakte Geldersche keukemeid uit de achttiende eeuw.

Orsaderolletjes van De Gelderse keukenmeid uit 1756

Orsaderolletjes van De volmaakte Gelderse keukenmeid uit de achttiende eeuw.

Letterkoekjes uit het Receptenboek van Marselis Marselis (1790)

Letterkoekjes uit het Receptenboek van Mevrouw Marselis uit de achttiende eeuw.

kweepeerlikeur

Kweepeerlikeur uit het Receptenboek van Mevrouw Rosande, uit de collectie van Kasteel Amerongen.

Historische Kookcursus: Zoetigheid in de 18e eeuw

Op eet!verleden Academie kun je de online historische kookcursus Zoetigheid in de 18e eeuw volgen. De cursus biedt vele uren kook-, lees-, kijk- en luisterplezier. In ruim 20 lessen leer je onder andere over de keuken, kookboeken, theeviste, dranken, serviezen, eetgewoonten, suiker, feestgebruiken en de grote variatie aan koek, gebak, taart en andere zoetigheid in de achttiende eeuw.