Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Taarten & Pasteien
      • Romeins kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Koken met restjes
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
Kookcursus in Toscane
Kookcursus in Toscane

Na twee jaar wachten kon de historische kookcursus in Toscane eindelijk plaatsvinden. Ik ontving een [...]

22
mei
Koken in Italië
Koken in Italië – markt & museum

De afgelopen weken was ik in Italië voor een heerlijke vakantie en om lekker te [...]

15
apr
Historische pastei
Hoe decoreer je een pastei?

Wil je jouw pastei tot een pronkstuk maken en met flair op tafel toveren? Bekijk [...]

28
mrt
Hoe maak je goed pasteideeg?
Hoe bekleed je een pastei- en taartvorm?

Een taart- of pasteivorm met deeg bekleden een eitje? Niet voor iedereen, weet ik uit [...]

24
mrt
Kookboek-Taarten-&-Pasteien
Hoe maak je pasteideeg en taartdeeg?

Een goede pastei of hartige taart valt of staat met goed deeg. Maar hoe maak [...]

16
mrt
gemberpotten eet!verleden
Gemberpotten en gekonfijte gember

Tijdens de leegverkoop bij de sluiting van het historisch kookatelier was er een run op [...]

09
mrt
De buitenpartij, David Vinckboons, ca. 1610, Rijksmuseum
9 jaar historisch kookatelier: een nieuwe start

“Een nieuwe toekomst”, “met volle kracht vooruit”, “einde van een tijdperk”, “een nieuwe start”: ik [...]

01
mrt
Kookworkshop Frankrijk
Kookworkshop in Frankrijk: Provençaalse vis

In de middeleeuwse kookworkshop in Frankrijk, tijdens de Historische Kookreis Provence, kookten we afgelopen oktober [...]

23
feb
Hoe maak je zuurdesem
Hoe maak je zuurdesem?

Sommigen vinden het eng, anderen denken er te licht over: het maken van een zuurdesemstarter. [...]

16
feb
Koken op een houtkachel
Koken op een houtkachel

Koken op een houtkachel is bepaald geen alledaagse bezigheid, maar ik probeerde het vorige week [...]

08
feb
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 27
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookcursussen, reizen, kookworkshops en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word Vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2021 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Historische Kookboeken
    • De verstandige kok
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Taarten & Pasteien
    • Garum & Duivelsdrek
    • Paradijskorrels & Saffraan
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw