De geschiedenis van pasta in Italië
Nee, Marco Polo bracht de pasta niet mee uit China. Pasta had toen al lang [...]
Vlierbloesemtaart
Het is weer die tijd van het jaar dat je neus geprikkeld wordt wanneer je [...]
Smaakpalet van de Lage Landen. De geschiedenis van de eetcultuur in beeld
Onlangs kwam het boek Smaakpalet van de Lage Landen. De geschiedenis van de eetcultuur in [...]
De Kruidenierswinkel van Willem van Mieris
Wat is het smullen bij het bekijken van het schilderij De Kruidenierswinkel van Willem van [...]
Food tour met een vleug geschiedenis in Venetië door Your Local in Venice
Wie naar Venetië gaat doet dat vaak voor de prachtige architectuur, kunst van topschilders, bezoeken [...]
Een kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Op het moment is er veel discussie over ons voedsel en de manier waarop we [...]
Kookcursus in Italië
Ieder jaar in mei organiseer ik een kookcursus in Italië. Een week lang koken we [...]
Het Melkmeisje van Johannes Vermeer
Historische kunstwerken worden vaker niet dan wel geschat op de waarde van het tafereel dat [...]
De geschiedenis van nonnenvotten
Het carnaval barst weer los in het zuiden van Nederland. Een mooi moment om de [...]
Kookworkshops in Toscane
In mei vinden de historische kookworkshops in Toscane weer plaats. Tijdens de Historische Kookreis Toscane [...]