Roman bread
Pliny the Elder (23-79 AD) already knew: “The excellence of the finest kinds of bread depends principally on the goodness of the wheat,...
|Pliny the Elder (23-79 AD) already knew: “The excellence of the finest kinds of bread depends principally on the goodness of the wheat,...
| Trefwoorden roman breadHet Historisch Kookatelier bestaat op 1 maart 8 jaar. Een jaar geleden schreef ik een persoonlijk blog en gaf een kijkje achter de...
Onlangs kwamen de makers van het tv-programma Binnenste Buiten op bezoek voor opnames voor een item over de keuken van de 19e eeuw....
| Trefwoorden 19e eeuw, gevogelte, kasteelkeuken, menukaart, oestersMijn Historisch Bakboek Brood is zojuist afgeleverd! Een feestelijk moment in deze vervelende tijd waarin mijn kookatelier al bijna een jaar volledig op...
In an earlier blog we wrote about the history of Scottish shortbread: a delicious cookie, favoured by Mary Stuart, Queen of Scots, in...
We lanceren vandaag een nieuwe online Historische Kookcursus op eet!verleden Academie over Zoetigheid in de 18e eeuw. Aan de hand van ruim 20...
Toen de latere Amerikaanse president Thomas Jefferson (1743-1826) tussen 1784 en 1789 als minister in Frankrijk verbleef, noteerde hij veel over de wijnen...
| Trefwoorden wijn, wijngeschiedenis, wijnverledenWie denkt dat het worstenbroodjes oer-Hollands is, heeft het mis. Al in de 16e eeuw verschijnt er een uitgebreid recept voor worstpasteitjes in...
| Trefwoorden 16e eeuw, Bartolomeo Scappi, hartig, Italië, kooktechniek, pastei, recept, worst, worstenbroodjeSchilderijen uit de 17e eeuw staan er vol mee: kaas. De prachtige maaltijdstillevens van Nederlandse schilders tonen kazen die nauwelijks te onderscheiden zijn...
| Trefwoorden gouden eeuw, kaasDe masteluin is misschien wel het bekendste broodtype uit de middeleeuwen. Het brood was niet alleen in Nederland bekend, maar kwam in heel...
| Trefwoorden bakken, brood, hartig, kooktechniek, middeleeuwen, recept, Slow Food, zuurdesem