Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Taarten & Pasteien
      • Romeins kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Historisch Kookboek RESTJES
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
Hoe maak je zuurdesem
Hoe maak je zuurdesem?

Sommigen vinden het eng, anderen denken er te licht over: het maken van een zuurdesemstarter. [...]

16
feb
Koken op een houtkachel
Koken op een houtkachel

Koken op een houtkachel is bepaald geen alledaagse bezigheid, maar ik probeerde het vorige week [...]

08
feb
01 De verstandige kock
Bladeren door De verstandige kok

Vorige week verscheen ons nieuwe boek De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de [...]

01
feb
Hoe laat je brood rijzen
Hoe laat je brood rijzen?

De vraag ‘Hoe laat je brood rijzen’ ploft regelmatig in mijn mailbox. Zoveel broden en [...]

26
jan
DE VERSTANDIGE KOK. Proef de smaak van de 17e-eeuw
De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de eeuw

De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de eeuw is bijna uit! Nog een [...]

19
jan
Koken in Toscane, Castagnaccio
Koken in Toscane – Castagnaccio

Dit recept voor castagnaccio gaan we koken in Toscane. Daar vindt in mei de Historische [...]

12
jan
Historisch Kookatelier van eet!verleden
Kookatelier te huur

Onlangs maakte ik bekend dat mijn historisch kookatelier gaat sluiten en dat ik stop met [...]

03
jan
Wortelpudding
Feestelijke wortelpudding

Velen zijn bekend met de Engelse Christmas Pudding. Ook Nederland heeft een lange traditie in [...]

24
dec
Historisch-Kookatelier-eet!verleden-GESLOTEN
Historisch Kookatelier gaat sluiten

Met pijn in het hart, maar met goede moed voor de toekomst, heb ik besloten [...]

19
dec
Trifle en aardbeien, The book of household management, Mrs Beeton
De geschiedenis van de trifle

De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]

11
dec
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 27
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookcursussen, reizen, kookworkshops en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word Vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2021 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Historische Kookboeken
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Romeins kookboek
    • Middeleeuws kookboek
    • Taarten & Pasteien
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek RESTJES
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
    • De verstandige kok
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw