Clairet uit de 18e eeuw
Clairet, een drankje van rood fruit en brandewijn, van Agatha Sophia Buys uit de 18e eeuw werd tot leven gewekt door Mariëlla Beukers...
|Clairet, een drankje van rood fruit en brandewijn, van Agatha Sophia Buys uit de 18e eeuw werd tot leven gewekt door Mariëlla Beukers...
| Trefwoorden clairet, drank, historisch drankje, kruidenwijn, wijn, wijnverledenWist je dat rosé eigenlijk veel ouder is dan rode wijn? Toen rosé zo rond het jaar 2000 in de mode raakte, moesten...
| Trefwoorden clairet, drank, wijn, wijngeschiedenisDe nieuwe webwinkel van eet!verleden is online. Het kleine assortiment historische kookproducten en de online cursussen zijn nu samen op een plek aantrekkelijk...
Ik heb de vormgeving van de producten van eet!verleden in een nieuw jasje gestoken. Het was al lang een wens om botanische tekeningen...
| Trefwoorden specerijenDeze smakelijke kweepeerlikeur ontwikkelde ik voor de online Historische Kookcursus De keuken van de 18e eeuw. Het recept staat in een bijzonder receptenboek...
| Trefwoorden 18e eeuw, dranken, kweepeer, kweepeerlikeur, likeurWe lanceren vandaag een nieuwe online Historische Kookcursus op eet!verleden Academie over De Keuken van de 18e eeuw. Aan de hand van ruim...
Zo rond 1600 werd het steeds duidelijker: de Nederlanders waren zoetekauwen. Zoete witte wijnen namen op de prijslijsten in Amsterdam een belangrijke plaats...
| Trefwoorden wijn, wijngeschiedenisAl 8000 jaar maken ze wijn in Georgië! In dit gebied, waar Europa en Azië elkaar ontmoeten, aan de voet van de berg...
De eerste online cursus van eet!verleden Academie is online! Trots presenteer ik je de Historische Bakcursus. In maar liefst 65 lessen reis je...
De eerste keer dat de druif gamay in een document werd genoemd, werd het ras ook gelijk verboden! Op 31 juli 1395 vaardigde...
| Trefwoorden Bourgogne, frankrijk, gamay, middeleeuwse wijn, wijn, wijngeschiedenis