Een kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Op het moment is er veel discussie over ons voedsel en de manier waarop we [...]

Kookcursus in Italië

Ieder jaar in mei organiseer ik een kookcursus in Italië. Een week lang koken we [...]

Het Melkmeisje van Johannes Vermeer

Historische kunstwerken worden vaker niet dan wel geschat op de waarde van het tafereel dat [...]

De geschiedenis van nonnenvotten

Het carnaval barst weer los in het zuiden van Nederland. Een mooi moment om de [...]

Kookworkshops in Toscane

In mei vinden de historische kookworkshops in Toscane weer plaats. Tijdens de Historische Kookreis Toscane [...]

Brood in de Gouden Eeuw: Bakker Arent Oostwaard

Brood in de Gouden Eeuw is om van te smullen. Hoewel er weinig broodrecepten overgeleverd [...]

Historische Venetiaanse lekkernijen op de schilderijen van Pietro Longhi

Je kunt in Venetië geen stap zetten of er is een lekkernij binnen handbereik. Van [...]

Kookboek Kasteel Twickel

Kasteel Twickel is de verborgen parel van Nederland. Het heeft een lange bewoningsgeschiedenis vanaf de [...]

Historische recepten voor restjes van kerst

Je kerstdiner was ongetwijfeld heerlijk en waarschijnlijk een tikje overvloedig, waardoor je nu allerlei restjes [...]

De geschiedenis van de Christmas pie

Hoe goed je ook zoekt en je best doet om overeenkomsten te vinden: Nederland heeft [...]