Een kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Op het moment is er veel discussie over ons voedsel en de manier waarop we [...]
Kookcursus in Italië
Ieder jaar in mei organiseer ik een kookcursus in Italië. Een week lang koken we [...]
Het Melkmeisje van Johannes Vermeer
Historische kunstwerken worden vaker niet dan wel geschat op de waarde van het tafereel dat [...]
De geschiedenis van nonnenvotten
Het carnaval barst weer los in het zuiden van Nederland. Een mooi moment om de [...]
Kookworkshops in Toscane
In mei vinden de historische kookworkshops in Toscane weer plaats. Tijdens de Historische Kookreis Toscane [...]
Brood in de Gouden Eeuw: Bakker Arent Oostwaard
Brood in de Gouden Eeuw is om van te smullen. Hoewel er weinig broodrecepten overgeleverd [...]
Historische Venetiaanse lekkernijen op de schilderijen van Pietro Longhi
Je kunt in Venetië geen stap zetten of er is een lekkernij binnen handbereik. Van [...]
Kookboek Kasteel Twickel
Kasteel Twickel is de verborgen parel van Nederland. Het heeft een lange bewoningsgeschiedenis vanaf de [...]
Historische recepten voor restjes van kerst
Je kerstdiner was ongetwijfeld heerlijk en waarschijnlijk een tikje overvloedig, waardoor je nu allerlei restjes [...]
De geschiedenis van de Christmas pie
Hoe goed je ook zoekt en je best doet om overeenkomsten te vinden: Nederland heeft [...]