Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Taarten & Pasteien
      • Romeins kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Historisch Kookboek RESTJES
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
Trifle en aardbeien, The book of household management, Mrs Beeton
De geschiedenis van de trifle

De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]

11
dec
Koekjes om in de wijn te dopen
Koekjes om in de wijn te dopen

Naarmate de populariteit van thee toenam in de 18de eeuw, kwam de theevisite steeds meer [...]

07
dec
Brood opbollen, Gebedenboek Katharina van Kleef, Morgan Library
Hoe bol je een brood op?

Voor het maken van mooi gevormde broden is het handig als je de techniek van [...]

02
nov
Borreltijd. Hapjes & drankjes uit de historische keuken
Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken

Historisch borrelen met Borreltijd! Dit najaar zorgen wijnhistorica Mariëlla Beukers en ik ervoor dat er [...]

25
okt
Eten langs de Romeinse Limes
Eten langs de Romeinse Limes in Nederland

Voordat ik fulltime aan eet!verleden werkte was ik directeur van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU. [...]

23
sep
Aan-het-koken-bij-eetverleden_Heleen Westerman
Historische Kookworkshops weer van start

Kun je je een situatie als op bovenstaande foto nog voorstellen? Na precies anderhalf jaar [...]

15
sep
In de middeleeuwse keuken, Tacuinum sanitatis, 14e eeuw
Kookcollege Kijkje in de Middeleeuwse Keuken

Op eet!verleden Academie gaat vandaag het nieuwe kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken online. Het [...]

07
sep
Het wafelhuis, Willem Joseph Laquy, 1775, Rijksmuseum Twenthe
Madeira: zoete verleiding uit het zuiden

Toen de Portugezen in 1419 het eiland Madeira hadden ontdekt, plantten ze er al snel [...]

29
aug
Amandelbiscuit-Mevrouw-Rosande
Adellijke amandelkoekjes

Op Kasteel Amerongen wordt een bijzonder receptenboek bewaard. Met grote letters staat op de kaft [...]

22
aug
Hoe kneed je een brood
Hoe kneed je een brood?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld ‘hoe kneed je een brood?’. Een goede vraag, want [...]

13
aug
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 27
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookcursussen, reizen, kookworkshops en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word Vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2021 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Historische Kookboeken
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Romeins kookboek
    • Middeleeuws kookboek
    • Taarten & Pasteien
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek RESTJES
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
    • De verstandige kok
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw