De geschiedenis van nonnenvotten

Het carnaval barst weer los in het zuiden van Nederland. Een mooi moment om de [...]

Kookworkshops in Toscane

In mei vinden de historische kookworkshops in Toscane weer plaats. Tijdens de Historische Kookreis Toscane [...]

Brood in de Gouden Eeuw: Bakker Arent Oostwaard

Brood in de Gouden Eeuw is om van te smullen. Hoewel er weinig broodrecepten overgeleverd [...]

Historische Venetiaanse lekkernijen op de schilderijen van Pietro Longhi

Je kunt in Venetië geen stap zetten of er is een lekkernij binnen handbereik. Van [...]

Kookboek Kasteel Twickel

Kasteel Twickel is de verborgen parel van Nederland. Het heeft een lange bewoningsgeschiedenis vanaf de [...]

Historische recepten voor restjes van kerst

Je kerstdiner was ongetwijfeld heerlijk en waarschijnlijk een tikje overvloedig, waardoor je nu allerlei restjes [...]

De geschiedenis van de Christmas pie

Hoe goed je ook zoekt en je best doet om overeenkomsten te vinden: Nederland heeft [...]

De geschiedenis van pepernoten en kruidnoten

Pepernoten en kruidnoten komen voort uit middeleeuwse kruidkoeken. De pepernoot is tegenwoordig het zachte brokje [...]

Aardbeiensorbet

Met nog wat warme dagen voor de deur deze zomer, serveer ik je een aardbeiensorbet [...]

Geschiedenis van vegetarisch eten

Vandaag rolt het Historisch Kookboek VEGA van de pers. Naast verrassende vegetarische recepten geeft het [...]