![Kippenpastei](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2024/02/De-verstandige-kok-kippenpastei.jpg)
Koken met bloembollen
Vandaag lanceer ik het nieuwe online historisch kookcollege Koken met bloembollen. Ik kook al ruim [...]
Kookcursus in Provence: genieten als god in Frankrijk
Het najaar is een prachtig seizoen om de Provence te bezoeken. Het licht is er [...]
Brood bakken in een Romeinse houtoven
In de late zomer bak ik de broden uit mijn Historisch Bakboek Brood in de [...]
Kookcursus in Toscane
Na twee jaar wachten kon de historische kookcursus in Toscane eindelijk plaatsvinden. Ik ontving een [...]
Koken in Italië – markt & museum
De afgelopen weken was ik in Italië voor een heerlijke vakantie en om lekker te [...]
Hoe decoreer je een pastei?
Wil je jouw pastei tot een pronkstuk maken en met flair op tafel toveren? Bekijk [...]
Hoe bekleed je een pastei- en taartvorm?
Een taart- of pasteivorm met deeg bekleden een eitje? Niet voor iedereen, weet ik uit [...]
Hoe maak je pasteideeg en taartdeeg?
Een goede pastei of hartige taart valt of staat met goed deeg. Maar hoe maak [...]
Gemberpotten en gekonfijte gember
Tijdens de leegverkoop bij de sluiting van het historisch kookatelier was er een run op [...]
9 jaar historisch kookatelier: een nieuwe start
“Een nieuwe toekomst”, “met volle kracht vooruit”, “einde van een tijdperk”, “een nieuwe start”: ik [...]