Koken met bloembollen

Vandaag lanceer ik het nieuwe online historisch kookcollege Koken met bloembollen. Ik kook al ruim [...]

Kookcursus in Provence: genieten als god in Frankrijk

Het najaar is een prachtig seizoen om de Provence te bezoeken. Het licht is er [...]

Brood bakken in een Romeinse houtoven

In de late zomer bak ik de broden uit mijn Historisch Bakboek Brood in de [...]

Kookcursus in Toscane

Na twee jaar wachten kon de historische kookcursus in Toscane eindelijk plaatsvinden. Ik ontving een [...]

Koken in Italië – markt & museum

De afgelopen weken was ik in Italië voor een heerlijke vakantie en om lekker te [...]

Hoe decoreer je een pastei?

Wil je jouw pastei tot een pronkstuk maken en met flair op tafel toveren? Bekijk [...]

Hoe bekleed je een pastei- en taartvorm?

Een taart- of pasteivorm met deeg bekleden een eitje? Niet voor iedereen, weet ik uit [...]

Hoe maak je pasteideeg en taartdeeg?

Een goede pastei of hartige taart valt of staat met goed deeg. Maar hoe maak [...]

Gemberpotten en gekonfijte gember

Tijdens de leegverkoop bij de sluiting van het historisch kookatelier was er een run op [...]

9 jaar historisch kookatelier: een nieuwe start

“Een nieuwe toekomst”, “met volle kracht vooruit”, “einde van een tijdperk”, “een nieuwe start”: ik [...]