Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Uniek event op Kasteel Twickel
    • Proeverij Gelderse Kastelen
    • Historische kookcursus
    • Kookworkshops
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Uniek event op Kasteel Twickel
    • Proeverij Gelderse Kastelen
    • Historische kookcursus
    • Kookworkshops
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
    • Historische Culinaire Reis Venetië
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Romeins Kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Taarten & Pasteien
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek RESTJES
      • Garum & Duivelsdrek
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
Hoe laat je brood rijzen
Hoe laat je brood rijzen?

De vraag ‘Hoe laat je brood rijzen’ ploft regelmatig in mijn mailbox. Zoveel broden en [...]

26
jan
DE VERSTANDIGE KOK. Proef de smaak van de 17e-eeuw
De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de eeuw

De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de eeuw is bijna uit! Nog een [...]

19
jan
Koken in Toscane, Castagnaccio
Koken in Toscane – Castagnaccio

Dit recept voor castagnaccio gaan we koken in Toscane. Daar vindt in mei de Historische [...]

12
jan
Historisch Kookatelier van eet!verleden
Kookatelier te huur

Onlangs maakte ik bekend dat mijn historisch kookatelier gaat sluiten en dat ik stop met [...]

03
jan
Wortelpudding
Feestelijke wortelpudding

Velen zijn bekend met de Engelse Christmas Pudding. Ook Nederland heeft een lange traditie in [...]

24
dec
Historisch-Kookatelier-eet!verleden-GESLOTEN
Historisch Kookatelier gaat sluiten

Met pijn in het hart, maar met goede moed voor de toekomst, heb ik besloten [...]

19
dec
Trifle en aardbeien, The book of household management, Mrs Beeton
De geschiedenis van de trifle

De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]

11
dec
Koekjes om in de wijn te dopen
Koekjes om in de wijn te dopen

Naarmate de populariteit van thee toenam in de 18de eeuw, kwam de theevisite steeds meer [...]

07
dec
Brood opbollen, Gebedenboek Katharina van Kleef, Morgan Library
Hoe bol je een brood op?

Voor het maken van mooi gevormde broden is het handig als je de techniek van [...]

02
nov
Borreltijd. Hapjes & drankjes uit de historische keuken
Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken

Historisch borrelen met Borreltijd! Dit najaar zorgen wijnhistorica Mariëlla Beukers en ik ervoor dat er [...]

25
okt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 29
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookreizen, kookcursussen, activiteiten en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2023 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
    • Historische Culinaire Reis Venetië
  • Historische Kookboeken
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Romeins Kookboek
    • Middeleeuws kookboek
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Taarten & Pasteien
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek RESTJES
    • Garum & Duivelsdrek
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
    • De verstandige kok
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw