
Specerijen in de Middeleeuwen
Lepeltje kaneel in de appeltaart, snufje nootmuskaat over groenten, een draai zwarte peper over de [...]
Slow Food in de Gouden Eeuw
In het Mauritshuis in Den Haag start volgende week de tentoonstelling Slow Food. Stillevens uit [...]
4 jaar historisch kookatelier
Het historisch kookatelier van eet!verleden bestaat vandaag alweer 4 jaar! Dat zijn ruim 3000 mensen [...]
Keukenmeiden in de 18e eeuw
In de achttiende eeuw waren de ogen van de Nederlandse adel gericht op Frankrijk. Wat [...]
10 x culinaire geschiedenis in Parijs
Onlangs vertrok ik voor een korte culinair historische inspiratiereis naar Parijs. Ik kom zeer regelmatig [...]
Op jacht met Slow Food
Deze week ging ik ‘op jacht’ met Slow Food Rijnzoet naar De jagende kok Bert [...]
Cooking Apicius
Eat, drink & be merry. Dat is de titel van het nieuwe nummer van Ancient [...]
Bak de perfecte croissant
Onlangs leerde ik in Parijs bij La Cuisine Paris perfecte croissants bakken. Het draait allemaal [...]
Familiekookboekje uit de jaren dertig
In de jaren dertig van de vorige eeuw hield Maria Catharina Lousberg een kookboekje bij. [...]
Croissants in Parijs
Ik begon het jaar met een inspiratiereis naar Parijs. Omdat ik dol ben op de [...]