17e eeuws kaasplankje

Dit zeventiende-eeuwse kaasplankje ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]

Historische Smikkeltocht

Tijdens 24uur Nijmeegse Geschiedenis werd een Historische Smikkeltocht georganiseerd in het kader van de Maand [...]

Walnoten konfijten

Regelmatig kwam ik de afgelopen jaren in historische kookboeken recepten tegen om walnoten te konfijten. [...]

Opmerkelijk receptenboekje uit 1934

Het struinen over rommelmarkten heb ik niet van een vreemde. Onlangs vond mijn moeder op [...]

Rijsttaart uit 1612: hartig of zoet?

Tijdens de prachtige tentoonstelling Slow Food. Stillevens uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis mocht [...]

Italiaanse meesters in de keuken

In de vijftiende eeuw zette Italië op vele vlakken de toon in Europa. We kennen [...]

Romeinen en hun vis

Water. De Romeinen dronken het, lengden er hun wijn mee aan, kookten er mee en [...]

Wafels van de Gelderse Keukenmeid

In de achttiende eeuw verschijnen er in Nederland vele kookboeken van keukenmeiden. Naast De volmaakte [...]

Romeinse gerechten met Nijmeegse Garde

In Museum Het Valkhof vond in 2017 de tentoonstelling Gladiatoren, helden van het colosseum plaats. [...]

Vlierbloesem in de Italiaanse keuken

Begin april reisden we rond op Sicilië. Het eiland was knisperend groen en goudgeel van [...]