
Hazelnoottaart van Pellegrino Artusi
De Italiaanse keuken is een van de meest geroemde keukens ter wereld, waarbij woorden als [...]
Kerstpudding van De Geldersche Keukenmeid
Omroep Gelderland komt met een programma met Gelderse kerstmenu’s dit jaar: Balkenbrij & Zwienenkeutels. Ik [...]
Kijkje in de keuken van eet!verleden
Onlangs was reisjournalist Heleen Westerman te gast tijdens een avond van de Historisch Kookclub van [...]
Hollandse meesters
In de Hermitage in Amsterdam is tot en met 27 mei 2018 de tentoonstelling Hollandse [...]
Kweeperensnoepjes
In kookboekjes uit de zeventiende en achttiende eeuw zie je veel recepten voor kweepeer, waaronder [...]
Frescotaart
In Italië ligt in de buurt van het beroemde Pompeii een Romeinse villa, de Villa [...]
Garum & Duivelsdrek
Wat een feest! Mijn Romeinse kookboekje Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel [...]
Haverkoeken
Deze twee soorten haverkoeken ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz [...]
Pronkpastei uit de Gouden Eeuw
Deze zeventiende-eeuwse pronkpastei ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]
Romeinse perenpuddinkjes
Deze Romeinse perenpuddinkjes ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]