
Quukskes
In Brabant eten ze graag een quukske bij de koffie. Wie niet? Samen met meesterpatissier [...]
Gans in de historische keuken
We eten hem al millennia lang, de gans. Uit het wild en uit de tuin. [...]
Historische pronkgerechten
Met de feestdagen voor de deur speuren we allemaal weer naar bijzondere gerechten om straks [...]
Kandeel voor Sinterklaas
Jarenlang gaf ik kookworkshops met historische Sinterklaasrecepten in mijn historisch kookatelier in Nijmegen. Ik dook [...]
Koken in de Gouden Eeuw
Onlangs kwam ik in het bezit van een exemplaar van hét Nederlandse kookboek uit de [...]
Citroentaart uit De verstandige kock
Onlangs kwam ik in het bezit van een exemplaar van hét Nederlandse kookboek uit de [...]
Eetbare archeologische vondst
In Museum Het Valkhof in Nijmegen staat een pot uit de Romeinse oudheid met graten [...]
Geschiedenisfestival
Op het Geschiedenisfestival van Historisch Nieuwsblad in Haarlem gaf ik een belevenislezing over de Romeinse [...]
Chocolade-karameltaart
Deze chocolade-karameltaart behoort tot mijn favorieten. Ik zou er iedere dag wel een stukje van [...]
Geschiedenis van chocolade
Omroep Gelderland maakte een video met me over de geschiedenis van chocolade in verband met [...]