
17e eeuws kaasplankje
Dit zeventiende-eeuwse kaasplankje ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]
Historische Smikkeltocht
Tijdens 24uur Nijmeegse Geschiedenis werd een Historische Smikkeltocht georganiseerd in het kader van de Maand [...]
Walnoten konfijten
Regelmatig kwam ik de afgelopen jaren in historische kookboeken recepten tegen om walnoten te konfijten. [...]
Opmerkelijk receptenboekje uit 1934
Het struinen over rommelmarkten heb ik niet van een vreemde. Onlangs vond mijn moeder op [...]
Rijsttaart uit 1612: hartig of zoet?
Tijdens de prachtige tentoonstelling Slow Food. Stillevens uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis mocht [...]
Italiaanse meesters in de keuken
In de vijftiende eeuw zette Italië op vele vlakken de toon in Europa. We kennen [...]
Romeinen en hun vis
Water. De Romeinen dronken het, lengden er hun wijn mee aan, kookten er mee en [...]
Wafels van de Gelderse Keukenmeid
In de achttiende eeuw verschijnen er in Nederland vele kookboeken van keukenmeiden. Naast De volmaakte [...]
Romeinse gerechten met Nijmeegse Garde
In Museum Het Valkhof vond in 2017 de tentoonstelling Gladiatoren, helden van het colosseum plaats. [...]
Vlierbloesem in de Italiaanse keuken
Begin april reisden we rond op Sicilië. Het eiland was knisperend groen en goudgeel van [...]