
Vlierbloesem
Vlierbloesem. Ik kijk er ieder jaar weer erg naar uit. Het is een van mijn [...]
Culinair Sicilië
We wilden al heel lang eens naar Sicilië. Met de opleidingen geschiedenis en Midden-Oostenstudies op [...]
Historie Nederlands-Indische keuken
Jarenlang gaven we kookworkshops over de geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken. De kookworkshop ontstond dankzij [...]
Het diner van Trimalchio
Wat is het smullen bij het lezen van Het diner van Trimalchio van Petronius (27-65 [...]
Kruidkoekjes uit de Tweede Wereldoorlog
De afgelopen weken hebben we weer op diverse plekken in Nederland belevenislezingen over eten in [...]
2000 jaar Slow Food
De meeste mensen denken bij culinaire geschiedenis aan voorouders die uit een pure en eerlijke [...]
Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam
In 2016 en 2017 gaven we in het Verzetsmuseum Amsterdam een belevenislezing met oorlogsproeverij bij [...]
75 jaar vrijheid
In de aanloop naar 75 jaar bevrijding in 2020 heeft Omroep Gelderland een project over [...]
Belevenislezing Slow Food in Mauritshuis
Het was een waar genoegen gisteren in het Mauritshuis in Den Haag bij de tentoonstelling [...]
Middeleeuws Toscaans gerecht met Arabische invloeden
In de Middeleeuwen was er veel uitwisseling tussen Zuid-Europa en de Arabische wereld. De invloed [...]