Vlierbloesem

Vlierbloesem. Ik kijk er ieder jaar weer erg naar uit. Het is een van mijn [...]

Culinair Sicilië

We wilden al heel lang eens naar Sicilië. Met de opleidingen geschiedenis en Midden-Oostenstudies op [...]

Historie Nederlands-Indische keuken

Jarenlang gaven we kookworkshops over de geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken. De kookworkshop ontstond dankzij [...]

Het diner van Trimalchio

Wat is het smullen bij het lezen van Het diner van Trimalchio van Petronius (27-65 [...]

Kruidkoekjes uit de Tweede Wereldoorlog

De afgelopen weken hebben we weer op diverse plekken in Nederland belevenislezingen over eten in [...]

2000 jaar Slow Food

De meeste mensen denken bij culinaire geschiedenis aan voorouders die uit een pure en eerlijke [...]

Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam

In 2016 en 2017 gaven we in het Verzetsmuseum Amsterdam een belevenislezing met oorlogsproeverij bij [...]

75 jaar vrijheid

In de aanloop naar 75 jaar bevrijding in 2020 heeft Omroep Gelderland een project over [...]

Belevenislezing Slow Food in Mauritshuis

Het was een waar genoegen gisteren in het Mauritshuis in Den Haag bij de tentoonstelling [...]

Middeleeuws Toscaans gerecht met Arabische invloeden

In de Middeleeuwen was er veel uitwisseling tussen Zuid-Europa en de Arabische wereld. De invloed [...]