
Een hart voor Valentijn
Valentijnsdag: tegenwoordig een mooi commercieel circus met veel harten, rode en roze prullaria en natuurlijk [...]
Pronkgerechten in de middeleeuwen
Vuurspuwende vogels, enorme pasteien getooid met gevogelte, gevulde zwanenhals en creaties waarbij verschillende dieren aan [...]
Kookboek van Nederlands-Indië
Vrijwilliger bij eet!verleden Marianne Radix droeg wat jaren geleden een aantal recepten aan voor het [...]
Middeleeuwse Arabische stoofpot
Wat is het mooi buiten met al die sneeuw! Ik heb deze Arabische Middeleeuwse stoofpot [...]
Gierststruif van de Geldersche Keukenmeid
Ik dook eens wat dieper in de foodarcheologie en hoorde van archeobotanist Merit Hondelink dat [...]
Bonendip uit Tweede Wereldoorlog
Het manuscript voor mijn nieuwe kookboek Koken in Oorlogstijd is ingeleverd bij de uitgever. Ik [...]
Oliekoecken uit de 17e eeuw
Ieder jaar probeer ik wel een nieuw historisch recept voor ‘oliebollen’ te maken op de [...]
Hypocras in Winterpaleis Het Loo
Terwijl Paleis Het Loo dicht is voor een grote verbouwing bruist het er op het [...]
Recreating Ancient Greek Taste
I’m working on a series of recipes from the ancient world for Ancient History Magazine. [...]
Aan tafel bij Maria van Gelre II
Wat was het genieten tijdens de Museumavond over eten en drinken aan het hof van [...]