Een hart voor Valentijn

Valentijnsdag: tegenwoordig een mooi commercieel circus met veel harten, rode en roze prullaria en natuurlijk [...]

Pronkgerechten in de middeleeuwen

Vuurspuwende vogels, enorme pasteien getooid met gevogelte, gevulde zwanenhals en creaties waarbij verschillende dieren aan [...]

Kookboek van Nederlands-Indië

Vrijwilliger bij eet!verleden Marianne Radix droeg wat jaren geleden een aantal recepten aan voor het [...]

Middeleeuwse Arabische stoofpot

Wat is het mooi buiten met al die sneeuw! Ik heb deze Arabische Middeleeuwse stoofpot [...]

Gierststruif van de Geldersche Keukenmeid

Ik dook eens wat dieper in de foodarcheologie en hoorde van archeobotanist Merit Hondelink dat [...]

Bonendip uit Tweede Wereldoorlog

Het manuscript voor mijn nieuwe kookboek Koken in Oorlogstijd is ingeleverd bij de uitgever. Ik [...]

Oliekoecken uit de 17e eeuw

Ieder jaar probeer ik wel een nieuw historisch recept voor ‘oliebollen’ te maken op de [...]

Hypocras in Winterpaleis Het Loo

Terwijl Paleis Het Loo dicht is voor een grote verbouwing bruist het er op het [...]

Recreating Ancient Greek Taste

I’m working on a series of recipes from the ancient world for Ancient History Magazine. [...]

Aan tafel bij Maria van Gelre II

Wat was het genieten tijdens de Museumavond over eten en drinken aan het hof van [...]