Sinterklaas snoepgoed in 17e en 18e eeuw

Als je alleen in kookboeken en patisserieboekjes neust naar Sinterklaasrecepten kom je bedrogen uit. Nauwelijks [...]

Aan tafel bij Maria van Gelre

In Museum Het Valkhof is tot en met 6 januari 2019 de bijzondere tentoonstelling Ik, [...]

Middeleeuwse worst

Fermenteren, wildplukken, eten uit het seizoen, streekproducten en het eten van het hele dier: de [...]

Historische voedselkleurstoffen

Het oog wil ook wat. Door de hele geschiedenis zijn er voorbeelden van het kleuren [...]

Masteluin met zuurdesem

Helaas zijn er geen broodrecepten uit de vroege periodes van onze geschiedenis. Niemand heeft in [...]

17e-eeuwse witte bolletjes

Een lekker warm zacht wit bolletje vers uit de oven bij het ontbijt. Met een [...]

Italiaanse kunst om van te smullen

De afgelopen twee weken genoten we van een heerlijke vakantie in Veneto en Emilia-Romagna. De [...]

Historische Kookweek in Toscane

Een lang gekoesterde wens wordt werkelijkheid. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een [...]

Sala Cattabia: Romeinse broodsalade

Soms heb ik van die historische recepten die jaren in mijn hoofd blijven spoken, zoals [...]

Historische High Tea

Eenmaal per jaar organiseren eet!verleden en Stadskruidentuin Nijmegen een Historische High Tea in de Stadskruidentuin. [...]