A Question of Taste

I’m working on a series of recipes from the ancient world for Ancient History Magazine. [...]

Het ultieme historisch eigerecht

Historische kookboeken staan vol met eigerechten. Het ultieme historisch eigerecht komt uit de middeleeuwen. Behalve [...]

Romeinse deegbakjes

In de Week van de Klassieken gaan we spelen met een klassiek recept uit de [...]

Romeinse eieren met pijnboompitten

Langzaamaan ontluikt de natuur in deze weken en begin ik de lente ook echt te [...]

Een gewapende raap?

In 1560 schreef Gheeraert Vorselman in zijn Eenen Nyeuwen Coock Boeck een recept voor ‘Ghewapende [...]

Romeins visgerecht

Wat is er toch een grote verscheidenheid aan zeedieren beschikbaar tegenwoordig. Dat was in de [...]

Vasten pudding

Sla een Europees kookboek uit de middeleeuwen of Renaissance open en recepten voor de vasten [...]

6 jaar Historisch Kookatelier

Feest! Het Historisch Kookatelier van eet!verleden bestaat vandaag alweer zes jaar. Hoewel ik destijds voor [...]

Romeins aspergegerecht

Het is er nog erg vroeg voor, maar ik zag de eerste asperges al in [...]

Risottokroketjes

Iedereen die wel eens in Rome is geweest kent ze waarschijnlijk: suppli al telefono. Warme [...]