A Question of Taste
I’m working on a series of recipes from the ancient world for Ancient History Magazine. [...]
Het ultieme historisch eigerecht
Historische kookboeken staan vol met eigerechten. Het ultieme historisch eigerecht komt uit de middeleeuwen. Behalve [...]
Romeinse deegbakjes
In de Week van de Klassieken gaan we spelen met een klassiek recept uit de [...]
Romeinse eieren met pijnboompitten
Langzaamaan ontluikt de natuur in deze weken en begin ik de lente ook echt te [...]
Een gewapende raap?
In 1560 schreef Gheeraert Vorselman in zijn Eenen Nyeuwen Coock Boeck een recept voor ‘Ghewapende [...]
Romeins visgerecht
Wat is er toch een grote verscheidenheid aan zeedieren beschikbaar tegenwoordig. Dat was in de [...]
Vasten pudding
Sla een Europees kookboek uit de middeleeuwen of Renaissance open en recepten voor de vasten [...]
6 jaar Historisch Kookatelier
Feest! Het Historisch Kookatelier van eet!verleden bestaat vandaag alweer zes jaar. Hoewel ik destijds voor [...]
Romeins aspergegerecht
Het is er nog erg vroeg voor, maar ik zag de eerste asperges al in [...]
Risottokroketjes
Iedereen die wel eens in Rome is geweest kent ze waarschijnlijk: suppli al telefono. Warme [...]