
Artisjokbeignets uit de Gouden Eeuw
Op 25 april wordt Het Kookboek van de Gouden Eeuw dat ik schrijf voor Uitgeverij [...]
Poularde Albufera
Onlangs daagde Museum Willet-Holthuysen kookliefhebbers uit om een gerecht van historische menukaarten uit hun collectie [...]
De smaak van de oudheid
Er is al veel geschreven over de keuken van de Romeinse oudheid, maar als het [...]
Speurtocht naar recepten in antieke bronnen
Onze kennis over eten en drinken in de oudheid hebben we uit schrijfsels, afbeeldingen en [...]
Romeins offerbrood
Een van de eerste Romeinse recepten die ik jaren geleden probeerde te maken was Libum, [...]
Worst van de Hollandse Keukenmeid
Ik snap wel waarom worst maken zo’n vlucht heeft genomen de afgelopen jaren: het is [...]
Pronkpastei van fazant
Hoewel er veel Nederlandse schilderijen uit de zeventiende eeuw met pronkpasteien met vogels erop overgeleverd [...]
Vergeten kookboekje 17e eeuw
Wat liggen er nog veel culinaire schatten verborgen in archieven en op zolders. Soms stuit [...]
Nederlands-Indische karie uit 1790
Op de kerstdis sierde dit jaar een uitgebreide Indische rijsttafel, dankzij mijn schoonmoeder die in [...]
Ham in deegkorst
Graag deel ik dit feestelijke recept voor ham in deegkorst uit mijn Romeinse kookboek Garum [...]