
Ananasbeignets uit de 19de eeuw
De ananas was een chique vrucht in de achttiende en negentiende eeuw. Grote chefs uit [...]
Middeleeuws gerecht met aubergine
De aubergine kent een lange geschiedenis, maar zijn historie in Noord-Europa is aanzienlijk korter. Middeleeuwse [...]
Middeleeuwse vleesrolletjes
Verlangend naar de Historische Kookreis in Toscane, zit ik weer veel met mijn neus in [...]
Walnootketjap
Walnootketjap of walnootketchup is een complexe smaakmaker met als basisingrediënt gefermenteerde onrijpe walnoot. De oudste [...]
Historische Indische kookboeken
De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken is heel mooi te volgen in handgeschreven receptenverzamelingen vanaf [...]
Historische Indische recepten
In mijn Historisch Kookboek Indisch staan heerlijke historische Indische recepten uit de afgelopen driehonderd jaar. [...]
Romeinse kruidige vis
Dit recept voor Romeinse kruidige vis is een aardig voorbeeld van wat er in Nederland [...]
Romeinse aspergesalade met gepocheerd ei
Deze Romeinse aspergesalade met gepocheerd ei is een mooi voorbeeld van wat er in Nederland [...]
De geschiedenis van pasta in Italië
Nee, Marco Polo bracht de pasta niet mee uit China. Pasta had toen al lang [...]
Vlierbloesemtaart
Het is weer die tijd van het jaar dat je neus geprikkeld wordt wanneer je [...]