Geschiedenis van de meringue

De geschiedenis van de meringue gaat terug tot in de zeventiende eeuw. De oudste recepten [...]

Hoe pocheer je een ei?

Het vergt wat oefening om een ei goed te pocheren, maar er is een trucje [...]

Hoe konfijt je groenten?

Het konfijten van fruit, zoals deze sinaasappelschillen, is bij velen bekend. Maar wist je dat [...]

Rijnwijn, vaste tafelgenoot van de rijken

Rijnwijn, dat moest het zijn aan het hof van Hollandse graven en Stichtse bisschoppen, in [...]

Hoe maak je een artisjok schoon?

De artisjok. Een heerlijke groente die tot op de dag van vandaag tot de luxere [...]

Gezouten onrijpe walnoten

Het is weer die tijd van het jaar om gezouten onrijpe walnoten te maken. Ik [...]

Eccles cakes

Een Eccles cake is geen cake zoals wij die kennen. Het zijn kleine ronde bladerdeeggebakjes [...]

Sinaasappelschil konfijten

Hoe konfijt je sinaasappelschil of citroenschil? De vraag komt regelmatig bij me binnen. Niet vreemd, [...]

Citroenpudding als politieke propaganda

In de tweede helft van de zeventiende eeuw was er een merkwaardig kookboek in omloop [...]

Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog

Ik presenteer je een nieuw online kookcollege Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog. [...]