Geschiedenis van de meringue
De geschiedenis van de meringue gaat terug tot in de zeventiende eeuw. De oudste recepten [...]
Hoe pocheer je een ei?
Het vergt wat oefening om een ei goed te pocheren, maar er is een trucje [...]
Hoe konfijt je groenten?
Het konfijten van fruit, zoals deze sinaasappelschillen, is bij velen bekend. Maar wist je dat [...]
Rijnwijn, vaste tafelgenoot van de rijken
Rijnwijn, dat moest het zijn aan het hof van Hollandse graven en Stichtse bisschoppen, in [...]
Hoe maak je een artisjok schoon?
De artisjok. Een heerlijke groente die tot op de dag van vandaag tot de luxere [...]
Gezouten onrijpe walnoten
Het is weer die tijd van het jaar om gezouten onrijpe walnoten te maken. Ik [...]
Eccles cakes
Een Eccles cake is geen cake zoals wij die kennen. Het zijn kleine ronde bladerdeeggebakjes [...]
Sinaasappelschil konfijten
Hoe konfijt je sinaasappelschil of citroenschil? De vraag komt regelmatig bij me binnen. Niet vreemd, [...]
Citroenpudding als politieke propaganda
In de tweede helft van de zeventiende eeuw was er een merkwaardig kookboek in omloop [...]
Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog
Ik presenteer je een nieuw online kookcollege Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog. [...]