Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Uniek event op Kasteel Twickel
    • Proeverij Gelderse Kastelen
    • Historische kookcursus
    • Kookworkshops
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Uniek event op Kasteel Twickel
    • Proeverij Gelderse Kastelen
    • Historische kookcursus
    • Kookworkshops
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
    • Historische Culinaire Reis Venetië
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Romeins Kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Taarten & Pasteien
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek RESTJES
      • Garum & Duivelsdrek
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
Monnik drinkt wijn in de middeleeuwen
Rijnwijn, vaste tafelgenoot van de rijken

Rijnwijn, dat moest het zijn aan het hof van Hollandse graven en Stichtse bisschoppen, in [...]

04
jul
Hoe maak je een artisjok schoon
Hoe maak je een artisjok schoon?

De artisjok. Een heerlijke groente die tot op de dag van vandaag tot de luxere [...]

27
jun
Gezouten onrijpe walnoten
Gezouten onrijpe walnoten

Het is weer die tijd van het jaar om gezouten onrijpe walnoten te maken. Ik [...]

20
jun
Historisch Kookboek VEGA
Nieuw: Historisch Kookboek VEGA

Mijn digitale Historisch Kookboek VEGA is uit! Ik selecteerde heerlijke vegetarische recepten uit kookboeken van [...]

18
jun
Eccles cakes
Eccles cakes

Niet alles is wat het lijkt in de historische keuken, zoals de Engelse Eccles cake. [...]

13
jun
Oesters op schaal, Osias Beert, 17e eeuw, privécollectie
Borreltijd! Nieuw kookboek in de maak

Dit najaar verschijnt een uniek kookboek: Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken. Het [...]

08
jun
Sinaasappelschil konfijten
Sinaasappelschil konfijten

Hoe konfijt je sinaasappelschil of citroenschil? De vraag komt regelmatig bij me binnen. Niet vreemd, [...]

20
mei
Citron pudding Elizabeth Cromwell
Citroenpudding als politieke propaganda

In de tweede helft van de 17e eeuw was er een merkwaardig kookboek in omloop [...]

07
mei
Voedselbonnen Tweede Wereldoorlog
Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog

Ik presenteer je een nieuw online kookcollege Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog. [...]

30
apr
Oranjekoeken 18e eeuw
Oranjekoeken en de geschiedenis van de tompouce

Met Koningsdag voor de deur klopte Omroep Max onlangs bij me aan voor de geschiedenis [...]

25
apr
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • …
  • 29
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookreizen, kookcursussen, activiteiten en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2023 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
    • Historische Culinaire Reis Venetië
  • Historische Kookboeken
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Romeins Kookboek
    • Middeleeuws kookboek
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Taarten & Pasteien
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek RESTJES
    • Garum & Duivelsdrek
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
    • De verstandige kok
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw