Hoe bol je een brood op?
Voor het maken van mooi gevormde broden is het handig als je de techniek van [...]
Eten langs de Romeinse Limes in Nederland
Voordat ik fulltime aan eet!verleden werkte was ik directeur van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU. [...]
Kookcollege Kijkje in de Middeleeuwse Keuken
Op eet!verleden Academie gaat vandaag het nieuwe kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken online. Het [...]
Madeira: zoete verleiding uit het zuiden
Toen de Portugezen in 1419 het eiland Madeira hadden ontdekt, plantten ze er al snel [...]
Adellijke amandelkoekjes
Op Kasteel Amerongen wordt een bijzonder receptenboek bewaard. Met grote letters staat op de kaft [...]
Hoe kneed je een brood?
Regelmatig wordt mij de vraag gesteld ‘hoe kneed je een brood?’. Een goede vraag, want [...]
Eton Mess: het rommelige toetje uit Engeland
Eton Mess is misschien wel het rommeligste toetje uit de Engelse geschiedenis. Het uiterlijk van [...]
Geschiedenis van de meringue
De geschiedenis van de meringue gaat terug tot in de zeventiende eeuw. De oudste recepten [...]
Hoe pocheer je een ei?
Het vergt wat oefening om een ei goed te pocheren, maar er is een trucje [...]
Hoe konfijt je groenten?
Het konfijten van fruit, zoals deze sinaasappelschillen, is bij velen bekend. Maar wist je dat [...]