Hoe bol je een brood op?

Voor het maken van mooi gevormde broden is het handig als je de techniek van [...]

Eten langs de Romeinse Limes in Nederland

Voordat ik fulltime aan eet!verleden werkte was ik directeur van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU. [...]

Kookcollege Kijkje in de Middeleeuwse Keuken

Op eet!verleden Academie gaat vandaag het nieuwe kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken online. Het [...]

Madeira: zoete verleiding uit het zuiden

Toen de Portugezen in 1419 het eiland Madeira hadden ontdekt, plantten ze er al snel [...]

Adellijke amandelkoekjes

Op Kasteel Amerongen wordt een bijzonder receptenboek bewaard. Met grote letters staat op de kaft [...]

Hoe kneed je een brood?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld ‘hoe kneed je een brood?’. Een goede vraag, want [...]

Eton Mess: het rommelige toetje uit Engeland

Eton Mess is misschien wel het rommeligste toetje uit de Engelse geschiedenis. Het uiterlijk van [...]

Geschiedenis van de meringue

De geschiedenis van de meringue gaat terug tot in de zeventiende eeuw. De oudste recepten [...]

Hoe pocheer je een ei?

Het vergt wat oefening om een ei goed te pocheren, maar er is een trucje [...]

Hoe konfijt je groenten?

Het konfijten van fruit, zoals deze sinaasappelschillen, is bij velen bekend. Maar wist je dat [...]