Koken uit Oorlogstijd met #Vteam

Afgelopen weekend was ik uitgenodigd door het #Vteam om samen te koken uit oorlogstijd. Het [...]

Bierwafels uit de late middeleeuwen

We hebben al heel wat dunne wafeltjes gebakken bij eet!verleden, zoals deze achttiende eeuwse oblien [...]

Kip met zuring uit de Gouden Eeuw

Vandaag deel ik een recept met je uit mijn Kookboek van de Gouden Eeuw: kip [...]

Chocoladedrank uit de Gouden Eeuw

Een lekkere warme kop chocolademelk gaat er wel in deze dagen. Het drankje wordt al [...]

Clareit: verwarmende kruidenwijn

In dit frisse ietwat natte begin van het nieuwe jaar vind ik het heerlijk om [...]

Artisjokken van Pellegrino Artusi

Tijdens de voorbereidingen van de Historische Kookreis Toscane, die ieder jaar in mei plaatsvindt, kwam [...]

Romeinse oliebollen

Wie houdt er niet van een heerlijk vers gebakken oliebol op Oudjaarsdag? De oliebollen die [...]

Oliebollen met kaas uit de Renaissance

Mijn favoriete oliebollen op Oudjaarsdag zijn de hartig-zoete oliebollen met kaas van de Italiaanse kok [...]

Mince pies: A Christmas tradition

The well-known mince pies have been a British Christmas tradition for centuries. Many British folks [...]

Zwaanpastei II

Velen hebben mijn zwaanpastei al aanschouwd. Niet alleen in mijn historisch kookatelier, maar de afgelopen [...]