Middeleeuwse stoofpeertjes

In de Forme of Cury, een Engels kookboek uit circa 1390, staat een smakelijk recept [...]

80 jaar oude Sinterklaasrecepten

In 1939 startte Fien de Vogel een kookschriftje waarin zij heerlijke recepten noteerde, waaronder een [...]

700 jaar koken op Gelderse kastelen

Afgelopen maanden werkte ik aan een kastelenkookboek voor Geldersch Landschap & Kasteelen. Vandaag wordt het [...]

Clairet uit de 18e eeuw

Clairet, een drankje van rood fruit en brandewijn, van Agatha Sophia Buys uit de achttiende [...]

Rosé? Rood? Nee, clairet!

Wist je dat rosé eigenlijk veel ouder is dan rode wijn? Toen rosé zo rond [...]

Nieuwe vormgeving met botanische tekeningen

Ik heb de vormgeving van de producten van eet!verleden in een nieuw jasje gestoken. Het [...]

Kweepeerlikeur

Deze smakelijke kweepeerlikeur ontwikkelde ik voor de online Historische Kookcursus De keuken van de 18e [...]

Online Kookcursus: De Keuken van de 18e eeuw

We lanceren vandaag een nieuwe online Historische Kookcursus op eet!verleden Academie over De Keuken van [...]

300 jaar oude wijn voor zoetekauwen met smaak

Zo rond 1600 werd het steeds duidelijker: de Nederlanders waren zoetekauwen. Zoete witte wijnen namen [...]

Amfoorwijn met een vleugje Unesco Werelderfgoed

Al 8000 jaar maken ze wijn in Georgië! In dit gebied, waar Europa en Azië [...]