Rosé? Rood? Nee, clairet!

Wist je dat rosé eigenlijk veel ouder is dan rode wijn? Toen rosé zo rond [...]

Nieuwe vormgeving met botanische tekeningen

Ik heb de vormgeving van de producten van eet!verleden in een nieuw jasje gestoken. Het [...]

Kweepeerlikeur

Deze smakelijke kweepeerlikeur ontwikkelde ik voor de online Historische Kookcursus De keuken van de 18e [...]

Online Kookcursus: De Keuken van de 18e eeuw

We lanceren vandaag een nieuwe online Historische Kookcursus op eet!verleden Academie over De Keuken van [...]

300 jaar oude wijn voor zoetekauwen met smaak

Zo rond 1600 werd het steeds duidelijker: de Nederlanders waren zoetekauwen. Zoete witte wijnen namen [...]

Amfoorwijn met een vleugje Unesco Werelderfgoed

Al 8000 jaar maken ze wijn in Georgië! In dit gebied, waar Europa en Azië [...]

Historische Bakcursus online!

De eerste online cursus van eet!verleden Academie is online! Trots presenteer ik je de Historische [...]

De verboden druif van de Hertog van Bourgogne

De eerste keer dat de druif gamay in een document werd genoemd, werd het ras [...]

Panis Quadratus: Romeins brood

De Historische Bakcursus is de eerste digitale kookcursus van eet!verleden Academie die online kwam. In [...]

Middeleeuwse kruidentaart

Ik maak heel graag hartige taarten en pasteien. Taarten met snijbiet en kruiden zijn altijd [...]