![Kippenpastei](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2024/02/De-verstandige-kok-kippenpastei.jpg)
Middeleeuwse stoofpeertjes
In de Forme of Cury, een Engels kookboek uit circa 1390, staat een smakelijk recept [...]
80 jaar oude Sinterklaasrecepten
In 1939 startte Fien de Vogel een kookschriftje waarin zij heerlijke recepten noteerde, waaronder een [...]
700 jaar koken op Gelderse kastelen
Afgelopen maanden werkte ik aan een kastelenkookboek voor Geldersch Landschap & Kasteelen. Vandaag wordt het [...]
Clairet uit de 18e eeuw
Clairet, een drankje van rood fruit en brandewijn, van Agatha Sophia Buys uit de achttiende [...]
Rosé? Rood? Nee, clairet!
Wist je dat rosé eigenlijk veel ouder is dan rode wijn? Toen rosé zo rond [...]
Nieuwe vormgeving met botanische tekeningen
Ik heb de vormgeving van de producten van eet!verleden in een nieuw jasje gestoken. Het [...]
Kweepeerlikeur
Deze smakelijke kweepeerlikeur ontwikkelde ik voor de online Historische Kookcursus De keuken van de 18e [...]
Online Kookcursus: De Keuken van de 18e eeuw
We lanceren vandaag een nieuwe online Historische Kookcursus op eet!verleden Academie over De Keuken van [...]
300 jaar oude wijn voor zoetekauwen met smaak
Zo rond 1600 werd het steeds duidelijker: de Nederlanders waren zoetekauwen. Zoete witte wijnen namen [...]
Amfoorwijn met een vleugje Unesco Werelderfgoed
Al 8000 jaar maken ze wijn in Georgië! In dit gebied, waar Europa en Azië [...]