Pruimentaart uit de 17e eeuw

De laatste bakjes met pruimen kijken me vanuit de koelkast aan. De pruimenoogst was overvloedig [...]

Afscheid van mijn voorproever

Afgelopen dinsdag moest ik afscheid nemen van mijn lieve kleine voorproever Hammoerabi. Veertien jaar lang [...]

Romeinse ragout van varkensvlees en appel

We kennen uit de Romeinse literatuur een aantal recepten voor stoofpotjes en ragouts, zoals vlees [...]

Sluberkens: zoete pasteitjes met beenmerg

Ik kan zo genieten van die namen van historische gerechten. Neem nou middeleeuwse sluberkens of [...]

Middeleeuwse kaastaart

Recepten voor kaastaart of custardtaart kom je vanaf de middeleeuwen in historische kookboeken overal tegen. [...]

Geschiedenis van de wijnbouw in Nederland

Waren er nu wel of geen wijngaarden in de Lage Landen in vroeger eeuwen? Het [...]

Dining with the Etruscans

Although food preparation was an important daily activity, information on Etruscan cuisine is very rare. [...]

Middeleeuwse paddenstoelenpastei

Paddenstoelen komen bij ons bijna wekelijks op tafel. Zo ook regelmatig deze middeleeuwse paddenstoelenpastei. Paddenstoelen [...]

Oudste Nederlandse appeltaart

De eerste appels vallen al van de bomen zag ik afgelopen week toen ik voor [...]

Middeleeuwse energiekoekjes

In Nijmegen is de Vierdaagse volop aan de gang. Lopers die wat extra energie kunnen [...]